Σάββατο 20.04.2024 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Βιβλιοπωλείο «Τσιοπελάκος»: Όλα όσα θέλει ο μαθητής

07.09.2022 /

Υπάρχουν κάποιες επιχειρήσεις που στις πόλεις όπως τα Τρίκαλα είναι ταυτόσημες με αυτό που πουλάνε… Ετσι όταν θέλει κάποιος να πει βιβλιοπωλείο στα Τρίκαλα, θα πει «Τσιοπελάκος» και πως θα μπορούσε να είναι αλλιώς, αφού η επιχείρηση κοντεύει έναν αιώνα τώρα.

Εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς επισκεφθήκαμε το γνωστό στο βιβλιοπωλείο, επί της Ασκληπιού 15, στα Τρίκαλα (τηλ. 2431026967) και με τη βοήθεια και των ανθρώπων του βιβλιοπωλείου που μας έκαναν τις προτάσεις τους με μεγάλη προθυμία, εντοπίσαμε όλα όσα χρειάζονται οι μαθητές για να είναι πανέτοιμοι για το σχολείο.

Η σχολική τσάντα έχει φυσικά την τιμητική της και εδώ στο βιβλιοπωλείο «Τσιοπελάκος» οι μαθητές θα βρουν επώνυμες και ποιοτικές τσάντες και κασετίνες Polo, Lyc Sac και City σε μία μεγάλη γκάμα τιμών με εγγύηση διετίας καθώς και άλλα πολλά μοντέρνα σχολικά είδη (τετράδια, γραφική ύλη κλπ).

Η ιστορία του βιβλιοπωλείου «Τσιοπελάκος» ξεκινά στις αρχές της δεκαετίας του `20 στην γειτονική Καρδίτσα από τον  Ιωάννη  Τσιοπελάκο και στα μέσα της δεκαετίας του ’30 ανοίγει το δεύτερο κατάστημα στα Τρίκαλα. Στις αρχές της δεκαετίας  του `60 το βιβλιοπωλείο αναλαμβάνει ο γιος του Δημήτρης, αργότερα στα μέσα της δεκαετίας του ’80 αναλαμβάνει η σύζυγός του Μάγδα  και το 1997 όταν έρχεται η τρίτη γενιά  παραλαμβάνει την σκυτάλη, ο Κωστής Τσιοπελάκος.

Όλες αυτές τις δεκαετίες μπορεί να άλλαξαν  τα πρόσωπα που διοικούσαν τα καταστήματα, να άλλαξαν οι διευθύνσεις τους και το μέγεθός τους, όμως το όραμα που υπήρχε για έναν χώρο – σημείο αναφοράς στην πόλη μας όπου άνθρωποι που αγαπούν το βιβλίο και τον πολιτισμό μπορούν να βρουν αυτό που ψάχνουν, παραμένει  αναλλοίωτο και είναι αυτό που καθοδηγεί το «βιβλιοπωλείο Τσιοπελάκος» σε κάθε βήμα

Επίσης στο βιβλιοπωλείο «Τσιοπελάκος», οι μαθητές θα βρουν σχολικά βοηθήματα όλων των εκδόσεων, καθώς και ξενόγλωσσα βιβλία φροντιστηρίων.

[fbcomments]