Παρασκευή 24.01.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Στα Τρίκαλα ταξίδεψε σήμερα το βράδυ ο «Δυσσάκος» της Ελένης Αναστασοπούλου

12.05.2016

Στα Τρίκαλα ταξίδεψε σήμερα το βράδυ ο «Δυσσάκος» της Ελένης Αναστασοπούλου, όπου στην κατάμεστη αίθουσα του βιβλιοπωλείου Κηρήθρες απέκτησε… δεκάδες νέους φίλους.

Για το βιβλίο μίλησαν ο φιλόλογος- συγγραφέας Αγαθοκλής Αζέλης και η φιλόλογος Φανή Μπαλαμώτη

Ο «Δυσσάκος» είναι ένα αφήγημα, ένα ταξίδι από τη μια γενιά στην άλλη, στο ιστορικό και κοινωνικό πλαίσιο των τελευταίων 50 χρόνων στην Ελλάδα. Η ωραία πλοκή του, είπε, ταξιδεύει τον αναγνώστη στην Ελλάδα του όχι και τόσο μακρινού μας παρελθόντος , στις σκληρές συνθήκες ζωής του χωριού, όπου γυναίκες μεγαλώνουν μόνες τα παιδιά τους, αφανείς ηρωίδες. Όπου οι πατεράδες αναγκάζονται να ξενιτευτούν γιατί κάτι πάντα τους κυνηγάει.

Ποια είναι η Ελένη Αναστασοπούλου

H Ελένη Αναστασοπούλου, γεννήθηκε στο Αργυροπούλι του δήμου Τυρνάβου και κατοικεί στη Λάρισα. Είναι Νηπιαγωγός με περισσότερα από είκοσι χρόνια διδασκαλίας, εκ των οποίων, τα έξη,  ως Προϊσταμένη. Διετέλεσε υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων και Σχολική Σύμβουλος Προσχολικής Αγωγής στην Καστοριά από το 2012 έως σήμερα, ενώ τώρα είναι Περιφερειακή Διευθύντρια Θεσσαλίας.
Έχει συγγράψει κι έχει επιμεληθεί βιβλία παιδαγωγικού περιεχομένου: «Η σχολική αυτονομία ως εκπαιδευτική πολιτική. Το παράδειγμα της Ιταλίας», «Προσχολική Ηλικία και Μαθησιακές Δυσκολίες»,  «Κίνητρα και προσδοκίες των παιδιών Ρομά του Τυρνάβου από τη σχολική εκπαίδευση», «Θεατρικό παιχνίδι και Διαπολιτισμική Αγωγή- Μια συνάντηση με τον «άλλο» στο   χώρο και στη ζωή», «Η εθνογραφική μεθοδολογία σε σχολικά προγράμματα τοπικής ιστορίας», «Προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων».

Είναι συγγραφέας  λογοτεχνικών βιβλίων: «Σκοτωμένο Νερό», διηγήματα, εκδ. Γαβριηλίδης, «Ανθολογία Σύντομου Διηγήματος», εκδ. Γραφομηχανή, «Οδός Δημιουργικής Γραφής» εκδ.Οσελότος, «Το μυστικό της Ερασμίας και του Εραλντ», παραμύθι, εκδ. Διάπλους.

Κείμενά της φιλοξενούνται στο διαδίκτυο σε σελίδες λογοτεχνικού περιεχομένου π.χ Πανδοχείο, Πλανόδιον, Ποιείν, intellectum, Θράκα κ.α

Είναι μέλος του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου.