Κυριακή 20.09.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Αφορμή για συζήτηση το βιβλίο «Πλάτωνος Πολιτεία» του Β. Γιοντζή

30.01.2016

Ενα ταξίδι στον χρόνο 2500 χρόνια πριν, έκαναν όσοι βρέθηκαν χθες βράδυ στην αίθουσα του Δημαρχείου Τρικάλων, όπου πραγματοποιήθηκε η βιβλιοπαρουσίαση του «Πλάτωνος Πολιτεία» του Τρικαλινού Βασίλη Γιοντζή.


Στην εκδήλωση, μίλησε για το βιβλίο ο Αρχιτέκτων – Μηχανικός Θωμάς Δασκάλου και ακολούθησε διαλογική συζήτηση με τον κ. Δασκάλου αλλά και με τον ίδιο τον συγγραφέα, μεταξύ των οποίων υπήρξε εξαιρετική χημεία, όπως και με το κοινό. τα ερωτήματα του οποίου ήταν αρκετά.

Μάλιστα η σύνθεση του ακροατηρίου μεγάλη ηλικιακή γκάμα(20-90), γεγονός που από μόνο του καθιστούσε ενδιαφέρουσα την κουβέντα που ακολούθησε.
Το βιβλίο δεν περιορίζεται στην φιλοσοφική διάσταση. Προσφέρει στον αναγνώστη μια ανάλυση των πολιτικών συστημάτων απλώνοντας τις φωτεινές της προεκτάσεις τόσο στο επίπεδο των «ανθρωπολογικών επιστημών» όσο και των θετικών. Δεν θα ήταν υπερβολή αν λέγαμε πως στο έργο αυτό περιέχεται ο σπόρος και η πρόδρομη μορφή κάθε σύγχρονης πολιτικής, οικονομικής, κοινωνικής, ψυχολογικής αλλά και μεταφυσικής θεώρησης του σύγχρονου κόσμου.

Ο Βασίλης Γιοντζής γεννήθηκε στα Τρίκαλα. Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή Αθηνών και εργάζεται στο Νοσοκομείο Τρικάλων.