Κυριακή 23.02.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Με την Λαγκάρντ συναντάται αύριο ο Βαρουφάκης

04.04.2015

Με την γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, συναντάται το βράδυ της Κυριακής ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης.

Η συνάντηση θα γίνει στην έδρα του Ταμείου, στην Ουάσινγκτον με στόχο «μια άτυπη συζήτηση του μεταρρυθμιστικού προγράμματος της κυβέρνησης», όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.

Από την πλευρά του ΔΝΤ, εκπρόσωπος του Ταμείου επιβεβαίωσε τη συνάντηση, συμπληρώνοντας ότι θα γίνει μια «άτυπη συζήτηση σχετικά με το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων της ελληνικής κυβέρνησης».

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, τη Μ.Δευτέρα, ο κ. Βαρουφάκης θα έχει συναντήσεις με αξιωματούχους του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ.

Λίγες ώρες νωρίτερα, το Ταμείο είχε διαψεύσει το δημοσίευμα του Spiegel που το έφερε να ζητά από τα τεχνικά κλιμάκια στην Αθήνα να επιστρέψουν στην Ουάσινγκτον, λόγω μη επαρκούς προόδου στις ζητήσεις με τις ελληνικές αρχές.

Ερωτηθείσα από το in.gr για τις αναφορές του δημοσιεύματος του Spiegel εκπρόσωπος του ΔΝΤ δήλωσε τα εξής:

«Οι τεχνικές ομάδες των τριών θεσμικών οργάνων βρέθηκαν στην Αθήνα για πάνω από τρεις εργάσιμες εβδομάδες για επαφές με τις ελληνικές Αρχές. Ορισμένα μέλη των ομάδων επιστρέφουν στην αντίστοιχη έδρα τους, ως μέρος της συνήθους εναλλαγής κατά τη διάρκεια αυτών των αποστολών.

» Οι τεχνικές συνομιλίες συνεχίζονται από τις πρωτεύουσες που εδρεύουν οι θεσμοί και απευθείας επί ελληνικού εδάφους μεταξύ άλλων και μέσω των τοπικών υπαλλήλων.»

Σε ανάλογη διάψευση προχώρησε και το υπουργείο Οικονομικών.

Εξάλλου, το Σάββατο ο αναπληρωτής υπουργός Δημήτρης Μάρδας δήλωσε ότι τα χρήματα για την πληρωμή της δόσης των 460 εκατ. ευρώ προς το ΔΝΤ υπάρχουν, ενώ ο ίδιος αναμένει τη σχετική εντολή από το Μέγαρο Μαξίμου.

«Η πληρωμή του ΔΝΤ θα λάβει χώρα στις 9 Απριλίου. Από εκεί και πέρα υπάρχουν διάφορα προβλήματα πολιτικού περιεχομένου. Χρήματα υπάρχουν για να γίνουν οι πληρωμές μισθών, συντάξεων και οτιδήποτε άλλο χρειάζεται για όλη την επόμενη εβδομάδα. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν για την μεθεπόμενη. Αυτό είναι μια πολιτική απόφαση η οποία θα παρθεί και εμείς θα ακολουθήσουμε τις όποιες πολιτικές αποφάσεις» τόνισε μιλώντας στο Mega.