Κυριακή 03.07.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Βολές Γκούμα κατά κυβέρνησης και Αγοραστού για τον Αχελώο

16.07.2021

Ενώ ο κάμπος φλέγεται από τις υψηλές θερμοκρασίες και οι αγρότες αρδευτές αγωνιούν αν θα φτάσει νερό από τη Λίμνη Πλαστήρα και μέσω του Πηνειού στα καταληκτικά σημεία των ΤΟΕΒ τόσο σε Λάρισα, αλλά ακόμη και Καρδίτσα, καθώς οι καλλιέργειες βρίσκονται στο πιο κρίσιμο στάδιο , ο πρώην πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ Κώστας Γκούμας έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για καθυστερήσεις και παλινωδίες και από τη σημερινή κυβέρνηση στο έργο ης μεταφοράς νερού από τον Αχελώο προς τη θεσσαλική πεδιάδα , παρά τις κατά καιρούς εξαγγελίες.

 

 

Ο κ. Γκούμας που είναι και μέλος της επιτροπής των φορέων για την επίλυση του υδατικού προβλήματος της Θεσσαλίας μιλώντας στο «Μαγκαζίνο της Θεσσαλίας» ανέφερε, ότι δεν έχει ακόμη προχωρήσει η υπογραφή της σύμβασης για την τροποποίηση των σχεδίων διαχείρισης για την υδατική λεκάνη της Θεσσαλίας , που είναι το μείζον θέμα για να προχωρήσουν τα έργα μεταφοράς νερού από τον Αχελώο προς τη θεσσαλική πεδιάδα, καθώς ως γνωστόν στο υπάρχον σχέδιο του κ. Φάμελου, δεν έχει συμπεριληφθεί το έργο του Αχελώου.

 

 

«Ο αρμόδιος υφυπουργός περιβάλλοντος κ. Αμυράς με τον οποίο συνομιλήσαμε και μας άκουσε, όταν τον ρωτήσαμε γιατί δεν έχει προχωρήσει η σύμβαση της αναθεώρησης των διαχειριστικών σχεδίων και στη Θεσσαλία, όπως σε άλλες περιοχές της χώρας, όπου εδώ και μήνες ξεκίνησε η εκπόνηση τους, μας ανέφερε ότι αυτό έγινε με πρωτοβουλία των άλλων περιφερειών. Και το ερώτημα είναι γιατί δεν θα μπορούσε η δική μας περιφέρεια που έχει και το μείζον υδατικό πρόβλημα να απευθυνθεί σε ειδικούς και να προτάξει το όλο ζήτημα;» αναρωτήθηκε ο κ. Γκούμας για να καταλήξει πως :

«Ούτε τα έργα στήριξης του φράγματος της Συκιάς και της σήραγγας της Δρακότρυπας έχουν ξεκινήσει παρά την εδώ και πάνω από δέκα μήνες εξαγγελία του αρμόδιου υπουργού κ. Καραμανλή. Άρα στο ερώτημα αν προχωρά η κυβέρνηση το έργο του Αχελώου, η απάντηση είναι όχι, υπάρχει αδικαιολόγητης στασιμότητα» …

Πηγή thessaliatv