Πέμπτη 18.07.2024 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Αυγή: Αναστέλλεται η καθημερινή έκδοση της ιστορικής εφημερίδας της Αριστεράς

25.06.2024

Αναστέλλεται η καθημερινή έκδοση της Αυγής, όπως ανακοινώθηκε στους εργαζομένους στην ιστορική εφημερίδα της Αριστεράς. «Στο πλαίσιο του οικονομικού εξορθολογισμού και με δεδομένη τη δυσχερή οικονομική κατάσταση της εταιρείας, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε, σε συνεννόηση με τον βασικό μέτοχο, την αναστολή της έκδοσης του ημερήσιου φύλλου με σκοπό  την αναβάθμιση της κυριακάτικης έκδοσης και της ιστοσελίδας» αναφέρει το Δ.Σ. της εταιρείας.

Συγκεκριμένα, στους εργαζομένους στην Αυγή ανακοινώθηκε ότι η καθημερινή έκδοση της εφημερίδας αναστέλλεται, αρχής γενομένης από σήμερα Τρίτη (25/6), όπερ σημαίνει ότι από την Τετάρτη (26/06) δεν θα κυκλοφορήσει.

Διαμαρτυρία της ΕΣΗΕΑ για το κλείσιμο του καθημερινού φύλλου

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, για την αναστολή της καθημερινής έκδοσης της Αυγής έχει ενημερωθεί και η ΕΣΗΕΑ – από τη διεύθυνση της εφημερίδας. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών διαμαρτύρεται με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο για την απόφαση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ να αναστείλει την καθημερινή έκδοση της εφημερίδας και ζητεί από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ «να αναθεωρήσει τη στάση της, να διαβουλευθεί με τις ενώσεις και τους εργαζόμενους και δηλώνει ότι θα σταθεί στο πλευρό των συναδέλφων».

Η έκδοση της κυριακάτικης Αυγής θα συνεχιστεί κανονικά. Κανονικά θα λειτουργεί και η ιστοσελίδα της Αυγής.

Η κίνηση αυτή ήρθε μερικούς μήνες μετά την αναστολή της λειτουργίας του Left.gr, και τις ενδοεταιρικές αλλαγές στον 91.4 Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης.

Πηγή: in.gr

[fbcomments]