Παρασκευή 30.07.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Αυξάνει τους βασικούς μισθούς η κυβέρνηση. Ποιοι οι κερδισμένοι

05.10.2017

Σε ποιες κατηγορίες εργαζομένων αυξάνονται μισθοί και επιδόματα;

Αυξάνονται μισθοί και επιδόματα από 10 κατηγορίες εργαζομένων στα πανεπιστήμια, με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή.
Πιο συγκεκριμένα, αυξάνονται οι μισθοί πολλών εργαζομένων σε πανεπιστήμια, στρατιωτικές σχολές, ακαδημίες της εκκλησίας και του εμπορικού ναυτικού, ενώ αυξάνονται και τα επιδόματα μουσικών που συμμετέχουν σε κρατικές ορχήστρες και στα μουσικά σύνολα της ΕΡΤ.

Στην τροπολογία αναφέρεται ότι:

Αυξάνεται ο μηνιαίος βασικός μισθός του Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού (ΕΔΙΠ) των Πανεπιστημίων, των Α-ΤΕΙ, της ΑΣΠΑΙΤΕ, των Ανωτάτων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών και των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού καθώς και των Ανωτάτων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων. Το κόστος για τον κρατικό προϋπολογισμό ανέρχεται σε 786.000 ευρώ φέτος, σε 1,6 εκατ. ευρώ το 2017, σε 2,48 εκατ. ευρώ το 2018 , σε 3,35 εκατ. ευρώ το 2019 κλπ.

Αυξάνεται το επίδομα οργάνου των μουσικών της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης και της Ορχήστρας Λυρικής Σκηνής και επαναφέρονται σε ισχύ καταργηθείσες διατάξεις, αναφορικά με τη λήψη πρόσθετων αμοιβών, από το Ειδικό Ταμείο Οργάνωσης Συναυλιών και από την Εθνική Λυρική Σκηνή. Το κόστος για τον κρατικό προϋπολογισμό δεν προσδιορίζεται.

Εξομοιώνονται από 1/1/2017 οι κάθε είδους αποδοχές των μελών των μουσικών συνόλων της ΕΡΤ ΑΕ με εκείνες που εφαρμόζονται αντίστοιχα στους μουσικούς των Κρατικών Ορχηστρών Αθήνας, Θεσσαλονίκης και της Ορχήστρας Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Δεν προσδιορίζεται το κόστος.

πηγή: fimes.gr