Κυριακή 27.09.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Αυτοψία Κώστα Αγοραστού Βασίλη Τσιάκου σε έργα της Περιφέρειας στην Καρδίτσα

05.01.2016

Στην κυκλοφορία ο δακτύλιος – Προχωρά το κλειστό γυμναστήριο

Αυτοψία σε δύο σημαντικά έργα της Περιφέρειας στην πόλη της Καρδίτσας πραγματοποίησαν ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός και ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος. Αρχικά μετέβησαν στον δακτύλιο της Καρδίτσας τμήμα του οποίου δόθηκε σε κυκλοφορία και κατόπιν μετέβησαν στο κλειστό γυμναστήριο της Αγίας Παρασκευής.

Σε ότι αφορά την παράκαμψη όπως έγινε γνωστό παραδόθηκε τμήμα της δυτικής παράκαμψης της πόλεως Καρδίτσας από τον ισόπεδο κόμβο του Ταυρωπού έως ισόπεδο κόμβο του Φαναρίου μήκους 1,8 χλμ με δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση και κεντρική νησίδα και ηλεκτροφωτισμό, δυο ισόπεδοι κόμβοι και παράπλευρο δίκτυο. Ο προυπολογισμός του έργου ήταν της τάξης των 4 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτήθηκε από πόρους του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας.

Στο Κλειστό γυμναστήριο Καρδίτσας – Αίθουσα Βαρέων Αθλημάτων προϋπολογισμού 7,4 εκατ. ευρώ, ο περιφερειάρχης ζήτησε την επιτάχυνση των εργασιών έτσι ώστε το έργο να παραδοθεί προς χρήση στους αθλητές και το κοινωνικό σύνολο. Το εν λόγω έργο χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και έχει ως φορέα υλοποίησης τον Δήμο Καρδίτσας.

«Υλοποιούμε έργα χρήσιμα για τον τόπο, έργα που στην δύσκολη αυτή στιγμή για την οικονομία αποτελούν προστιθέμενη αξία για την πόλη της Καρδίτσας, δημιουργούν θέσεις εργασίας και στηρίζουν την τοπική οικονομία», σημείωσε ο κ. Κώστας Αγοραστός συμπληρώνοντας: «Τόσο σε ότι αφορά το υπολοιπόμενο τμήμα του δακτυλίου όσο και το κλειστό γυμναστήριο βρισκόμαστε σε συνεννόηση με τους κατασκευαστές, πιέζοντας παράλληλα για να ολοκληρωθούν και να παραδοθούν σύντομα στους πολίτες»

Από την πλευρά του ο κ. Βασίλης Τσιάκος σημείωσε ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας εργάζεται με σχέδιο και δίνει καθημερινά τη μάχη για να ολοκληρώσει έργα απολύτου προτεραιότητας για την Καρδίτσα τα οποία αλλάζουν την καθημερινότητα των Καρδιτσιωτών.

Στην αυτοψία παρευρέθηκαν ακόμα ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης κ. Ορέστης Ψαχούλας οι περιφερειακοί σύμβουλοι κ. Γιώργος Μάττας και κ. Γεωργία Κόκκαλη Κουβέλη, ο διευθηντής Τεχνικών Έργων Π.Ε Καρδίτσας κ. Κουτρουμάνος και υπηρεσιακοί παράγοντες.