Δευτέρα 05.06.2023 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Αυτοκτόνησε 15χρονη μαθήτρια, πηδώντας από τον 3ο όροφο ιδιωτικού σχολείου

13.05.2023 /

Ανείπωτη τραγωδία σε ιδιωτικό σχολείο στο Χαλάνδρι, όπου αυτοκτόνησε 15χρονη μαθήτρια.

Το τραγικό περιστατικό συνέβη το μεσημέρι της Παρασκευής σε ένα από τα πιο ακριβά ιδιωτικά σχολεία της Αθήνας.

Η μαθήτρια, αμερικανικής καταγωγής και κόρη ξένων διπλωματών, η οποία φοιτούσε εκεί, έθεσε τέρμα στη ζωή της πηδώντας από τον 3ο όροφο του αμερικανικού κολεγίου στο Χαλάνδρι, βρίσκοντας ακαριαίο θάνατο.

Το θλιβερό συμβάν έγινε εν ώρα μαθήματος.

Οι καθηγητές του σχολείου, σοκαρισμένοι, κράτησαν τα παιδιά στις αίθουσες για να μην δουν το αποτρόπαιο θέαμα.

Το νεαρό κορίτσι μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της παρά τις προσπάθειες ανάνηψης.

Ακόμη είναι άγνωστοι οι λόγοι που οδήγησαν τη μαθήτρια της Β’ Γυμνασίου να προβεί στο απονενοημένο διάβημα. Δεν φαίνεται, προς το παρόν, να έχει αφήσει κάποιο σημείωμα και η υπόθεση είναι υπό έρευνα.

Ηδη λαμβάνονται καταθέσεις από το οικογενειακό, φιλικό και σχολικό περιβάλλον

Σε κατάσταση σοκ είναι οι γονείς αλλά και οι συμμαθητές της 15χρονης κοπέλας που αυτοκτόνησε σε ιδιωτικό αμερικανικό σχολείο στο Χαλάνδρι, εν ώρα μαθήματος.

Το νεαρό κορίτσι, κόρη Αμερικανών διπλωματών και μάλιστα υψηλόβαθμων στελεχών της πρεσβείας των ΗΠΑ, έβαλε τέλος στη ζωή του πηδώντας από τον 3ο όροφο του κτιρίου όπου στεγάζεται το σχολείο.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η καθαρίστρια ήταν αυτή που τη βρήκε στο έδαφος, ενώ οι καθηγητές έσπευσαν να αποτρέψουν τα υπόλοιπα παιδιά να δουν το αποτρόπαιο θέαμα.

Αμέσως ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ και τη μετέφερε στο Γενικό Κρατικό Αθηνών, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Έγινε προσπάθεια επί μία ώρα να την επαναφέρουν με ΚΑΡΠΑ, αλλά, δυστυχώς, ήταν ήδη αργά.

Σε σοκ οι γονείς της, τους παρασχέθηκε ψυχολογική υποστήριξη
Οι γονείς της ειδοποιήθηκαν και πήγαν στο νοσοκομείο, συντετριμμένοι. Αμέσως υπήρξε ψυχολογική υποστήριξη στην οικογένεια, ενώ τα τηλέφωνα μεταξύ ΓΑΔΑ και αμερικανικής πρεσβείας είχαν πάρει «φωτιά».

Η έφηβη φέρεται να είχε κάνει απόπειρα αυτοκτονίας και στο παρελθόν
Η έφηβη φέρεται να είχε εμφανίσει ψυχολογικά προβλήματα, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως και στο παρελθόν είχε κάνει απόπειρα αυτοκτονίας.

Μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπιστεί σημείωμα της 15χρονης στο οποίο να εξηγεί για ποιον λόγο προέβη στο απονενοημένο διάβημα.

Πηγή:iefimerida.gr

[fbcomments]