Παρασκευή 23.02.2024 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Αυτοί οι έλληνες influencers έχουν τους περισσότερους fake Instagram followers – Αναλυτικά η λίστα

26.01.2022

Μάχη γίνεται τα τελευταία χρόνια ανάμεσα στους influencers αλλά και στους σταρ της εγχώριας και διεθνούς σόουμπιζ για τον αριθμό των followers που έχουν στο Instagram.

Οι διάσημοι των social media βλέπουν τους ακόλουθους συνεχώς να αυξάνονται και αντίστοιχα βλέπουν τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς να φουσκώνουν. Πόσο αντιπροσωπευτική είναι όμως αυτή η εικόνα;

Έρευνα της εταιρείας Fasthosts.co.uk ανέλυσε τους δεκάδες λογαριασμούς και αποκάλυψε ποιοι από αυτούς έχουν fake προφίλ ανάμεσα stoyw followers.

Τα αποτελέσματα είναι σοκαριστικά καθώς οι πιο hot προσωπικότητες του διαδικτύου έχουν φίλους ψεύτικους.

Η Kylie Jenner έγινε η πρώτη γυναίκα που έφτασε τους 300 εκατομμύρια followers στο Instagram, με το ένα τρίτο των followers της να είναι ψεύτικοι. Τα αποτελέσματα δείχνουν επίσης ότι η Kylie και η Kendall Jenner και η Blake Lively έχουν τους μεγαλύτερους fake followers.

Τέσσερις από τους 25 διάσημους της λίστας με τους περισσότερους ύποπτους Instagram λογαριασμούς είναι από τη μουσική βιομηχανία.

Ρίχνοντας μία γρήγορη ματιά στους Instagram ακόλουθους των διασημότερων influencers του πλανήτη, διαπιστώνει κανείς ότι οι αριθμοί είναι σχεδόν τρομακτικοί.

Ποιο φιγουράρουν στην ελληνική λίστα;

Η Ιωάννα Τούνη, ο Αλέξανδρος Κοψιάλης και η Ελένη Φουρέιρα έχουν τους περισσότερους fake followers  στο Instagram με σχεδόν 25-37% ύποπτων λογαριασμών στο προφίλ τους.

Αξίζει να σημειωθεί πως Έλληνες αθλητές παγκοσμίως φήμης όπως ο Στέφανος Τσιτσιπάς και Γιάννης Αντετοκούμπο βρίσκονται στη λίστα (9η και 5η θέση) αλλά παρόλο το ποσοστό των ψεύτικων ακολούθων οι λογαριασμοί τους στο Instagram έχουν υψηλό ποσοστό συμμετοχής ακολούθων. Αυτό σημαίνει πως οι ακόλουθοί τους αλληλοεπιδρούν με τα προφίλ κάνοντας likes, comments, shares κ.ά.

Αναλυτικά οι λογαριασμοί των ελληνικών προφίλ

[fbcomments]