Κυριακή 12.07.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Χωρίς κάγκελα αύριο η παρέλαση

24.03.2015

Ελεύθερα και χωρίς κιγκλιδώματα, κάγκελα και τριχίες θα μπορέσουν οι Τρικαλινοί πολίτες να παρακολουθήσουν την παρέλαση της 25ης Μαρτίου. Όπως κοινοποιήθηκε και ισχύει για όλη την Ελλάδα άλλωστε, έτσι και στη πόλη μας τα μέτρα ασφαλείας, τα οποία ήταν δρακόντεια με σκοπό να προστατευθούν πολιτικά πρόσωπα από τις αντιδράσεις του κόσμου και με τα οποία είχαμε συνηθίσει να παρακολουθούμε τις παρελάσεις των δύο εθνικών επετείων, τουλάχιστον στα μέρη που περικλειόταν η εξέδρα των επισήμων, από φέτος αποτελούν παρελθόν. Ο κόσμος ανεμπόδιστα θα καμαρώσει τη μαθητιώσα νεολαία, τους φορείς και τους συλλόγους και φυσικά το στρατό να παρελαύνουν μπροστά του υψώνοντας το φρόνημα, το ηθικό  και την εμπιστοσύνη του. Ήδη σ΄ αυτή τη κατεύθυνση κινείται η Περιφερειακή Ενότητα και ο Αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Μιχαλάκης, σε συνεργασία βέβαια πάντα με την Αστυνομική διεύθυνση Τρικάλων, στην αρμοδιότητα της οποίας είναι η ασφαλής διεξαγωγή της παρέλασης.

Η Δημοτική φιλαρμονική θα κάνει κανονικά την εμφάνιση της στην παρέλαση, αφού για χάρη της παρέλασης, φαίνεται να μπαίνουν για λίγο στην άκρη οι οικονομικές διαφορές που υπάρχουν με το Δήμο. Η παρέλαση θα διεξαχθεί στις 12 το μεσημέρι, ενώ πριν θα προηγηθεί η επίσημη δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου και η κατάθεση στεφάνων στο ηρώο, έξω από το στρατόπεδο της ΣΜΥ.

Στην Πύλη

Ώρα 07:30 π.μ. : Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες από τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου

Ώρα 09:30 π.μ.: Άφιξη & παράταξη των μαθητών των Σχολείων της Πόλης στο χώρο του Ιερού Ναού.

Ώρα 09:50 π.μ. : Άφιξη στον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος του Δημάρχου, του Δημοτικού Συμβουλίου, των Στρατιωτικών & Πολιτικών Αρχών.

Ώρα 10:05 π.μ. : Τέλεση Δοξολογίας

  • Εκφώνηση πανηγυρικού της ημέρας από την κ. Μυλωνά Αλίκη – Εκπαιδευτικό Γυμνασίου Πύλης

Ώρα 11:00 π.μ. : Μετά το τέλος της Δοξολογίας, μετάβαση στο Μνημείο Ηρώων, έμπροσθεν του ΕΠΑΛ  Πύλης, όπου:

  • Θα αναπεμφθεί επιμνημόσυνη δέηση για την ανάπαυση των πεσόντων.
  • Θα γίνει κατάθεση Στεφάνων
  • Θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των αθάνατων νεκρών
  • Εθνικός Ύμνος

Θα επακολουθήσει η παρέλαση τμημάτων επί της κεντρικής οδού της πόλης.

Ώρα 12:30 μ.μ.:

  • Παρουσίαση παραδοσιακών χορών από μαθητές του ΕΠΑΛ Πύλης με την επιμέλεια της Καθηγήτριας Φυσικής Αγωγής ΕΠΑΛ Πύλης0 κ. Παρασκευής Χασιώτη, στην πλατεία του Δημαρχείου Πύλης.

Ώρα 13:00 μ.μ.: Λήξη Εκδηλώσεων – Εορτής.

Ανάλογες εκδηλώσεις θα γίνουν στην έδρα κάθε Δημοτικής Ενότητας.