Δευτέρα 26.10.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Αυξημένη η κίνηση στα κρεοπωλεία

23.04.2019

Της Ιωάννας Ζωγράφου

Την τιμητική τους έχουν αυτές τις μέρες τα κρεοπωλεία, με τους Τρικαλινούς να σπεύδουν από νωρίς να προμηθευτούν ποιοτικά κρέατα για το Πασχαλινό τους τραπέζι. Η κίνηση φέτος στα κρεοπωλεία φαίνεται να παρουσιάζει μια μικρή αύξηση συγκριτικά με πέρυσι, ενώ όπως υπογράμμισε ο Πρόεδρος των κρεοπωλών κ. Θεόδωρος Ευθυμίου, το τελευταίο δεκαήμερο ο όγκος των παραγγελιών είναι μεγάλος, ενώ αρκετοί είναι και εκείνοι που θα κάνουν τις παραγγελίες τους την τελευταία στιγμή. Βέβαια η κίνηση στα κρεοπωλεία αυτές τις μέρες είναι «πλασματική», καθώς ο κόσμος δεν ψωνίζει επί της ουσίας, αλλά απλώς κάνει τις παραγγελίες του. Ο κ. Ευθυμίου τόνισε επίσης ότι ο κόσμος πλέον δεν περιμένει να ακούσει προσφορές για να κάνει την παραγγελία του, αλλά αντίθετα στρέφεται στα παλιά παραδοσιακά κρεοπωλεία, όπου γνωρίζει ότι το προϊόν που θα επιλέξει είναι ασφαλές .

Οι τιμές στα πασχαλινά κρέατα κυμαίνονται στο αρνάκι από 7 έως 8ευρώ το κιλό, ενώ στο κατσικάκι υπάρχει μια μικρή αύξηση των 50 λεπτών και έτσι θα κυμανθεί από 8 έως 9 ευρώ το κιλό, ενώ το έτοιμο για ψήσιμο  κοκορέτσι από 7- 8 ευρώ. Αξίζει να αναφερθεί ότι η πλειοψηφία των Τρικαλινών της τάξης του 80%, φαίνεται να δείχνει μια ιδιαίτερη προτίμηση στο αρνάκι, ενώ το 20% επιλέγει κατσικάκι για την ημέρα του Πάσχα. Την τιμητική του σε όλα σχεδόν τα Τρικαλινά σπίτια θα έχει και το κοκορέτσι, που είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το πασχαλιάτικο ψήσιμο.

Στο κρεοπωλείο του κ. Ευθυμίου η σφαγή των κρεάτων γίνεται την Μεγάλη Τρίτη, έτσι ώστε να παραδίνονται φρεσκότατα στο καταναλωτικό κοινό, με τον Πρόεδρο να επισημαίνει ότι «οι Τρικαλινοί που επιλέγουν για το Πασχαλινό τους τραπέζι προϊόντα από τα παραδοσιακά κρεοπωλεία, τα οποία και κατέχουν και την μερίδα του λέοντος, δεν έχουν κανέναν λόγο να ανησυχούν όσον αφορά στην ποιότητα του κρέατος, διότι λειτουργούν με διαφορετική νοοτροπία, σέβονται τον πελάτη, τον θέλουν και για την επόμενη μέρα και γι’ αυτό κύριο μέλημά τους είναι η εξασφάλιση της ποιότητας»

Τέλος, τα κρεοπωλεία από την Μεγάλη Δευτέρα έως και την Μεγάλη Πέμπτη θα επιδοθούν σκληρά στον αγώνα της δουλειάς, καθώς θα λειτουργήσουν σχεδόν όλη την μέρα από τις 09:00 το πρωί έως και τις 20:00  το βράδυ, ενώ την Μεγάλη Παρασκευή από τις 12:00 το μεσημέρι έως τις19:00  το απόγευμα και το Μεγάλο Σάββατο από τις 09:00 το πρωί έως τις 15:00 το μεσημέρι.