Πέμπτη 23.05.2024 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Αυγενάκης: στα 800 ευρώ η αγελάδα και 150 ευρώ το πρόβατο -Σήμερα το μεσημέρι οι αποζημιώσεις

08.11.2023 /

Το ποσό των 800 ευρώ ανά ζώο, για βοοειδή, και 150 ευρώ για τα πρόβατα θα πιστωθούν αύριο στις 12 το μεσημέρι στους άνω των 2300 κτηνoτρόφους που υπέβαλαν δήλωση απώλειας ζωικού κεφαλαίου από τις θεομηνίες Daniel και Elias στη Θεσσαλία, ανέφερε στα “ΓΕΓΟΝΟΤΑ της Θεσσαλίας τηλεόρασης”.

Πρόκειται για  16,5 εκατομμύρια σε 2.305 κτηνoτρόφους, ενώ όλοι όσοι επιθυμούν θα μπορούν να ενταχθούν στο μέτρο 5.2 για αντικατάσταση του ζωικού κεφαλαίου ή ανακατασκευή των στάβλων

Ακόμη ο υπουργός ανέφερε ότι την ερχόμενη Παρασκευή θα γίνει η προκαταβολή των αποζημιώσεων για τη φυτική παραγωγή. Η εκτίμηση είναι ότι το σύνολο των αποζημιώσεων θα είναι πάνω από 200 εκατομμύρια ευρώ, αλλά θα υπάρξει και συνέχεια με προγράμματα στήριξης του πρωτογενούς τομέα της Θεσσαλίας τόνισε ο κ. Αυγενάκης

Όπως υπογράμμισε ο υπουργός Αγροτικής  Ανάπτυξης  η κυβέρνηση θα συνεχίζει να στηρίζει τους αγρότες της Θεσσαλίας με πράξεις, αξιοποιώντας κάθε εθνικό και ευρωπαϊκό πόρο, ώστε να υπάρξει αναγέννηση του πρωτογενούς τομέα και να επανέλθει το συντομότερο η κανονικότητα στην περιοχή.

Ακόμη ο κ. Αυγενάκης ανέφερε ότι την Πέμπτη θα βρίσκεται κλιμάκιο 7 υπουργών Γεωργίας από χώρες της Ε.Ε. (Ισπανία, Βουλγαρία, Μάλτα, Κύπρο Σλοβακία κ.α.) στη Θεσσαλία παρουσία του απερχόμενου και του νέου περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού και Δημήτρη Κουρέτα αντίστοιχα , για να δουν την περιοχή μας ως πιλότο για τη δημιουργία ενός νέου ταμείου αρωγής του πρωτογενούς τομέα στην Ευρώπη.

πηγή thessaliatv

[fbcomments]