Δευτέρα 13.07.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Ατομικά πρωταθλήματα Σκακιού Θεσσαλίας

11.05.2016

Το τριήμερο 6-8 Μαΐου διεξάχθηκαν στον όμορφο χώρο του Φρουρίου στα Τρίκαλα, τα ατομικά πρωταθλήματα σκακιού για τη Θεσσαλία, τα οποία διοργανώθηκαν από την ΤΕΣΣΘ σε συνεργασία με τη ΣΚΑ.ΚΙ. Τρικάλων. Στους άνδρες, μετά από αμφίρροπες και πολύωρες αναμετρήσεις πέντε γύρων, Πρωταθλητής Θεσσαλίας για το 2016 αναδείχτηκε ο Κρομμύδας Βασίλειος(4,5β), 2ος ο Τσεκούρας Βασίλειος (4β) και 3ος ο Λαγάρας Στυλιανός (4β).

Στα νεανικά πρωταθλήματα, τα οποία ήταν παράλληλα και προκριματικά για τα των πανελλήνια νεανικά πρωταθλήματα, είχαμε σύμπτυξη των δέκα κατηγοριών σε τρεις, όσες είναι και οι προκρίσεις (με τα έξοδα πληρωμένα από την Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία) που δικαιούται η ΤΕΣΣΘ για την τελική φάση. Νικητές αναδείχτηκαν οι παρακάτω:

Παίδες (Α12-Α16):

1ος Τριμίτζιος Πέτρος (5β) και δωρεάν πρόκριση

2ος Ζγουλέτας Ιωάννης (3,5β)

3ος Αγραφιώτης Μάριος (3β)

Παμπαίδες (Α08-Α10):

1ος Αγραφιώτης Ιωάννης-Στυλιανός (5β) και δωρεάν πρόκριση

2ος Βαγγέλας Θεοφάνης (4β)

3ος Δριστέλλας Νεοκλής (4β)

Κορασίδες – Παγκορασίδες (Κ08-Κ16):

1η Θεοδοσίου Σωτηρία (5β) και δωρεάν πρόκριση

2η Δερέκα Κωνσταντίνα (3,5β)

3η Οικονομίδη Μαρία-Γαρυφαλλιά (3β).

Επίσης αναδείχτηκαν 1οι νικητές στις επιμέρους κατηγορίες οι Ζγουλέτας Ιωάννης (Α14), Γεροβασίλης Αλέξανδρος (Α12), Βαγγέλας Θεοφάνης (Α08) Τοζάρου Ιφιγένεια (Κ14), Δερέκα Κωνσταντίνα (Κ12), Βαγγέλα Εβίνα (Κ10) και Αποστολοπούλου Νίκη (Κ08). Στους ανωτέρω η ΤΕΣΣΘ θα επιδοτήσει ένα μέρος των εξόδων από τη συμμετοχή τους στην τελική φάση των πανελληνίων πρωταθλημάτων.

Φωτογραφίες θα βρείτε στο σύνδεσμο εδώ και το video:

Τα ΔΣ της Τ.Ε.Σ.Σ. Θεσσαλίας και της ΣΚΑ.ΚΙ. Τρικάλων ευχαριστούν θερμά το Δήμο Τρικκαίων για την παραχώρηση του χώρου και για την υποστήριξη που παρείχε, τους εθελοντές διαιτητές, καθώς και όλους όσους βοήθησαν για την άρτια διεξαγωγή των αγώνων.