Κυριακή 10.12.2023 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Ξεσηκώνονται κατά Γαβρόγλου οι φοιτητές

23.10.2018

Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Παιδείας πραγματοποιούν αυτήν την ώρα μέλη φοιτητικών συλλόγων ΑΕΙ και ΤΕΙ της Αθήνας, της Θεσσαλίας και της Χαλκίδας.

Οι περίπου 300 συγκεντρωμένοι φοιτητές διαμαρτύρονται για τα προβλήματα της στέγασης και της σίτισης που αντιμετωπίζουν πολλά τμήματα, καθώς και για το ζήτημα της επάρκειας των πτυχίων τους αλλά και για τις μετεγγραφές.

Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Παιδείας πραγματοποιούν μέλη φοιτητικών συλλόγων ΑΕΙ και ΤΕΙ της Αθήνας, της Θεσσαλίας και της Χαλκίδας. Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Παιδείας πραγματοποιούν μέλη φοιτητικών συλλόγων ΑΕΙ και ΤΕΙ της Αθήνας, της Θεσσαλίας και της Χαλκίδας.

Παράλληλα, ζητούν να γίνουν άμεσα προσλήψεις μόνιμων καθηγητών, σύγχρονες κτιριακές εγκαταστάσεις, να μην κλείσει κανένα πανεπιστημιακό τμήμα, ανέγερση νέων εστιών και χορήγηση έκτακτου στεγαστικού επιδόματος.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας οι φοιτητές έστησαν έξω από το υπουργείο Παιδείας ένα αντίσκηνο διαμαρτυρόμενοι με αυτόν τον τρόπο για την κατάσταση των υπαρχόντων εστιών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά και τη χθεσινή εισβολή μαθητών και φοιτητών στο γραφείο του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, τα μέτρα ασφαλείας είναι αυξημένα και η είσοδος του υπουργείου παραμένει κλειδωμένη.

Εξάλλου, στον αύλειο χώρο του υπουργείου βρίσκονται παραταγμένες κλούβες και διμοιρίες των ΜΑΤ.

Τέλος, οι φοιτητές που αντιτίθενται στον νόμο Γαβρόγλου, καλούν σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο της 1ης Νοεμβρίου.

Σημειώνεται, ότι στη 1 το μεσημέρι, αντιπροσωπεία των φοιτητικών συλλόγων έγινε δεκτή στο υπουργείο, όπου και αναμένεται να εκθέσει τα αιτήματα των διαδηλωτών στην πολιτική ηγεσία.

στον αύλειο χώρο του υπουργείου βρίσκονται παραταγμένες κλούβες και διμοιρίες των ΜΑΤ στον αύλειο χώρο του υπουργείου βρίσκονται παραταγμένες κλούβες και διμοιρίες των ΜΑΤΟι φοιτητές αντιτίθενται στον νόμο ΓαβρόγλουΟι φοιτητές αντιτίθενται στον νόμο ΓαβρόγλουΑυξημένα τα μέτρα ασφαλείαςΑυξημένα τα μέτρα ασφαλείαςΚρατούν πανό με τα αιτήματά τουςΚρατούν πανό με τα αιτήματά τουςΠροβλήματα στη στέγαση και στη σίτισηΠροβλήματα στη στέγαση και στη σίτισηΕστησαν αντίσκηνοΕστησαν αντίσκηνο

Οι φοιτητές γράφουν συνθήματαΟι φοιτητές γράφουν συνθήματαΦοιτητές διαμαρτύρονται για δεύτερη μέρα έξω από το υπουργείοΦοιτητές διαμαρτύρονται για δεύτερη μέρα έξω από το υπουργείο

Πηγή: iefimerida.gr

[fbcomments]