Τετάρτη 08.07.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Προφυλακίστηκαν επώνυμος Τρικαλινός και αστυνομικός

19.10.2018

Στις φυλακές οδηγούνται οι πέντε απο τους επτά κατηγορούμενους για συμμετοχή σε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών, μεταξύ των οποίων και ο αστυνομικός ο οποίος κατά την κατηγορία συμμετείχε στη δράση τους. Οι απολογίες διήρκεσαν σχεδόν 14 ώρες και σύμφωνα με πληροφορίες, ο αστυνομικός υποστήριξε πως εισχώρησε ως “μυστικός” αστυνομικός στο κύκλωμα για να το ξεσκεπάσει, αλλά δεν ενημέρωσε την υπηρεσία του. Το επιχείρημα αυτό δεν έγινε δεκτό από ανακρίτρια και εισαγγελέα.

Ο 31χρονος κατηγορούμενος με καταγωγή από τη Θεσσαλία και με πατέρα πρώην ευρωβουλευτή, δήλωσε χρήστης και ζήτησε τη διενέργεια τοξικολογικής εξέτασης. Αντίστοιχη υπερασπιστική γραμμή ακολούθησαν και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι.

Ο άλλος αστυνομικός που κατηγορείται για συμμετοχή στο κύκλωμα δεν έχει συλληφθεί, ενώ διαφεύγουν της σύλληψης ακόμη δύο άτομα, εκ των οποίων ο ένας φέρεται να έχει αρχηγικό ρόλο στο κύκλωμα.

Ελεύθεροι με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της καταβολής εγγύησης 1.000 ευρώ και της εμφάνισης τρεις φορείς το μήνα στο αστυνομικό τμήμα, αφέθηκαν ένας 45χρονος από τη Σπάρτη και η 34χρονη κατηγορούμενη.