Κυριακή 05.12.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Μεγαλειώδης συγκεντρωση με τα τρακτερ στο Συνταγμα

12.02.2016

Ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τις 9 το βράδυ της Παρασκευής η μεγάλη συγκέντρωση των αγροτών στην πλατεία Συντάγματος. Οι αγρότες έδωσαν ραντεβού για τις 11 το πρωί του Σαββάτου. Σύμφωνα με εκτιμήσεις οι συγκεντρωμένοι έφτασαν τους 15.000. Στο πλευρό των αγροτών βρέθηκαν και άλλοι επαγγελματικοί κλάδοι και η ΑΔΕΔΥ.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, στην πλατεία βρίσκονται περισσότεροι από 15.000 αγρότες, αλλά και εργαζόμενοι από άλλους επαγγελματικούς κλάδους.

Στον χώρο μπροστά από τον Αγνωστο Στρατιώτη, οι αγρότες άναψαν φωτιά με ξερά κλαδιά, ενώ έδωσε συναυλία ο Γιώργος Μαργαρίτης.

Η παρουσία της αστυνομίας ήταν διακριτική.

Η «απόβαση» των αγροτών στην Αθήνα -νωρίς το πρωί- σφραγίστηκε από επεισόδια με τραυματισμούς αστυνομικών, προσαγωγές, δακρυγόνα, πετροπόλεμο και ζημιές στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Το μεσημέρι τα πνεύματα ηρέμησαν και οι αγρότες ξεκίνησαν την πορεία στο Σύνταγμα με πρώτους τους αγρότες από την Κρήτη.

Με λεωφορεία έφτασαν τελικά στην πλατεία Συντάγματος και οι αγρότες της Πελοποννήσου.

Είχε προηγηθεί σκηνικό έντασης στο Χαϊδάρι, καθώς αστυνομικά μπλόκα εμποδίζαν τους αγρότες να συνεχίσουν την πορεία τους προς το κέντρο της Αθήνας.

Οι αγρότες πέταξαν πέτρες και οι αστυνομικοί προσπάθησαν να τους απωθήσουν με χημικά και κρότου λάμψης επί της λεωφόρου Αθηνών-Κορίνθου. Οι αγρότες κατέστρεψαν και ένα περιπολικό.