Πέμπτη 29.09.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Αστυνομικός… “ματάκιας” πιάστηκε να βιντεοσκοπεί γυναίκες συναδέλφους

17.03.2022

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το magnesianews.gr, ο αστυνομικός κρίθηκε ένοχος για την παραπάνω κατηγορία άπαξ, πράξη που καταγγέλθηκε ότι έγινε, στις 7 Δεκεμβρίου 2018. Η καταγγελία ανέφερε τότε ότι ο αστυνομικός, την περίοδο από τον Σεπτέμβριο ως το Δεκέμβριο του 2018 βιντεοσκοπούσε στις τουαλέτες γυναικών του Τμήματος τις γυναίκες συναδέλφους του, όταν άλλαζαν ρούχα, για να φορέσουν την υπηρεσιακή τους στολή.

Όπως έχει γίνει γνωστό, ο αστυνομικός υπηρετούσε στο σώμα για τουλάχιστον 25 χρόνια. Φέρεται να τοποθετούσε το κινητό του τηλέφωνο σε σακούλα συλλογής πλαστικών καπακιών για ανακύκλωση και το είχε ανοιχτό στη λειτουργία του βίντεο για να καταγράφει τις κινήσεις των γυναικών του τμήματος.

Η γυναίκα αστυνομικός που τον κατήγγειλε, αντιλήφθηκε το τηλέφωνο σε σακούλα, απέναντι από την πόρτα της τουαλέτας των γυναικών, διαπίστωσε ότι βρισκόταν σε λειτουργία βίντεο και είχε καταγράψει το κάτω μέρος των ποδιών της και τα παπούτσια της.

Από την πλευρά του, ο αστυνομικός αρνήθηκε την κατηγορία και ισχυρίστηκε ότι είχε ξεχάσει το κινητό του τηλέφωνο στις τουαλέτες, ενώ ως μάρτυρες υπεράσπισης κατέθεσαν ένας συγγενής του και ένας φίλος του.

Η εισαγγελέας έδρας πρότεινε την ενοχή του, το Δικαστήριο απέρριψε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου, που πρότεινε η υπεράσπιση και τελικά καταδικάστηκε σε φυλάκιση ενός έτους με αναστολή και η έφεση να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα.