Κυριακή 09.05.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Ασθενής επιτέθηκε σε γιατρό και νοσηλεύτρια στην Καρδίτσα

31.05.2017 /

Ανακοίνωση εξέδωσε σήμερα (Τετάρτη 31/5) η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας ν. Καρδίτσας με την οποία καταδικάζει – καταγγέλλει το γεγονός της χειροδικίας που σημειώθηκε χθες από πολίτη εντός του νοσοκομείου Καρδίτσας ενάντια σε ιατρό και νοσηλεύτρια των Εξωτερικών Ιατρείων.
Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση από την Ε.Ι.Ν.Κ.Υ.Ν.Κ.:
Η Ε.Ι.Ν.Κ.Υ.Ν.Κ., καταδικάζει και καταγγέλλει τη χθεσινή επίθεση και χειροδικία <<οργισμένου πολίτη >> ενάντια σε γιατρό και νοσηλεύτρια στο χώρο των Εξωτερικών Ιατρείων .
Οι Γιατροί και το Νοσηλευτικό προσωπικό του Γ.Ν.Κ και ιδιαίτερα στο χώρο των Επειγόντων περιστατικών δέχονται καθημερινά τα ξεσπάσματα και τα φραστικά επεισόδια αγανακτισμένων πολιτών με την ζωή τους πολλές φορές να διατρέχει άμεσα κίνδυνο.
Αποκορύφωμα όλων ήταν το χθεσινό θλιβερό περιστατικό.
Τονίζουμε ότι οι εργαζόμενοι στο Γ.Ν.Κ., είμαστε στην ίδια πλευρά με τους ασθενείς και ότι καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, για την εξυπηρέτησή τους, πολλές φορές ξεπερνώντας τα όρια της αντοχής μας .
Θεωρούμε άδικο η οργή των ασθενών να στρέφεται ενάντια στους εργαζόμενους, οι οποίοι εργάζονται σε δύσκολες συνθήκες.
Πρέπει να γνωρίζουν οι συμπολίτες μας ότι η ισοπέδωση της Πρωτοβάθμιας περίθαλψης και η οικονομική ανέχεια των συμπολιτών μας οδήγησε σε αυξημένη προσέλκυση ασθενών στο Γ.Ν.Κ με τα γνωστά αποτελέσματα .
Καλούμε την Διοίκηση του Γ.Ν.Κ να αυξήσει σε ανθρώπινο δυναμικό την υπηρεσία φύλαξης, ώστε να διαφυλάξει την ασφάλεια και την ακεραιότητα των εργαζομένων.
Κάνουμε έκκληση στους πολίτες να είναι ψύχραιμοι και κυρίως συνεργάσιμοι με τους ανθρώπους που κρατούν ζωντανό το Δημόσιο Σύστημα Υγείας.
Τέτοιου είδους περιστατικά και συμπεριφορές είναι κατακριτέα και δεν γίνονται αποδεκτά.
Πηγή: Karditsa live. Net