Πέμπτη 20.06.2024 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Τρίτη 20 Ιουνίου η ετήσια εκδήλωση του Ασκληπιού

12.06.2023

Ποιος είδε τόπο πιο όμορφο… παρά τον εδικό του!

«Του τόπου σου θυμάσαι» είναι ο τίτλος της Πολιτιστικής εκδήλωσης του Λαογραφικού- Χορευτικού Ομίλου Τρικάλων «ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ», που  θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 20 Ιουνίου 2023, στις 8.30 μ. μ, στο Υπαίθριο Θέατρο του Φρουρίου Τρικάλων, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, την οποία ευχαριστούμε θερμά, όπως και τον Δήμο Τρικκαίων για τη συνεχή αρωγή του και την παραχώρηση χώρων!

Περισσότεροι από 300 χορευτές, μουσικοί και ερμηνευτές θα ταξιδέψουν το κοινό σε μια χορευτική πανδαισία τόπων και ενθυμήσεων, μέσα από τη νοσταλγική ματιά του ανθρώπου που, ολοκληρώνοντας τον κύκλο της ζωής του, ανασύρει στη μνήμη του τον τόπο που γεννήθηκε, τις χαρές και τις λύπες του, τα καρδιοχτύπια και τα γλέντια του!

Με χορούς και τραγούδια, έθιμα και δρώμενα στον κύκλο του χρόνου αλλά και της αγάπης και της ξενιτιάς, θα ξεκινήσει ένα μοναδικό «ταξίδι» από τα Τρίκαλα και θα συνεχιστεί στην Ικαρία, την Κόνιτσα, την Ανατολική και Δυτική Θράκη, την Μακεδονία και την Κρήτη, από την παιδική ηλικία του ανθρώπου ως το γάμο και το ξεφάντωμα στα γλέντια του.

Οι χοροδιδάσκαλοι Ηλίας Ζαχαράκης, Σταύρος Σούλιος, Χρήστος Ι. Σούλιος, Κώστας Τζιμούρτος και Ελπίδα Νίκα έχουν την επιμέλεια της εκδήλωσης και των χορευτικών τμημάτων και εργάζονται μαζί με τους χορευτές και τις χορεύτριες ,πυρετωδώς για ένα αποτέλεσμα που θα καταπλήξει!

Επιστημονικός συνεργάτης ο Λουκάς Κοντονάσιος!

Τους χορευτές συνοδεύουν εξαίρετοι μουσικοί:

ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΜΗΤΡΟΠΑΝΟΣ – τραγούδι , ΑΡΗΣ ΝΤΙΝΑΣ – τραγούδι ,ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΙΤΣΟΠΟΥΛΟΣ – κλαρίνο, ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΑΛΑΝΗΣ – κρουστά,ΝΙΚΟΣ ΜΟΥΤΣΕΛΟΣ – γκάιντα,ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ – βιολί, ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΡΑΒΙΔΑΣ – βιολί, ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ – λαούτο

Στην εκδήλωση  συμμετέχουν τα Χορευτικά :Δημοτικό Χορευτικό Δήμου Τρικκαίων-Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Μονής-Μορφωτικού Συλλόγου Σωτήρας- Συλλόγου Νέων Πηγής  και Μορφωτικού Συλλόγου Ριζωματιανών

Θερμές ευχαριστίες στον κ.Νικόλαο Μαρδάνη για την παραχώρηση αντικειμένων από το Λαογραφικό Μουσείο Αγίου Βησσαρίωνα Πύλης!

 

 

[fbcomments]