Τετάρτη 06.07.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Ασφυκτικές οι συνθήκες για τους παραγωγούς

14.02.2022

Η αύξηση του ενεργειακού κόστους και των αγροτικών εφοδίων έχει δημιουργήσει συνθήκες ασφυξίας στους παραγωγούς σε όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, τούτη την ώρα διακυβεύεται η ίδια η ύπαρξη των αγροτικών εκμεταλλεύσεων στη χώρα. Αγρότες και παραγωγοί δεν μπορούν να αντέξουν αυξήσεις στο ενεργειακό κόστος πέντε και έξι φορές πάνω από όσο πλήρωναν μέχρι σήμερα.

Είναι αναγκαίο να υπάρξει άμεσα παρέμβαση προκειμένου να υπάρξει ανακούφιση και δυνατότητα των παραγωγών να συνεχίσουν να παράγουν.
Αυτά τα αναγκαία μέτρα όμως, είναι γνωστό ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν πρόκειται να τα υλοποιήσει, διότι η έγνοια της είναι οι ισχυροί και οι ελαφρύνσεις σε αυτούς.

Έγνοια της είναι η διαπλοκή και το μεγάλο κεφάλαιο.

Έγνοια της είναι να διασπαθίσει τον δημόσιο πλούτο.

Γι` αυτό η λύση είναι η δημοκρατική διέξοδος.

Η λαϊκή ετυμηγορία, οι εκλογές, η προοδευτική κυβέρνηση που θα δώσει ανάσα και προοπτική στον κόσμο της παραγωγής, στον κόσμο της εργασίας.

Αλ. Τσίπρας: Αποδείχθηκαν διαχειριστές της συμφοράς/περιοδεία στην Αργολίδα

Επισκέφτηκα το νομό Αργολίδας για να ακούσω τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου, που πλέον είναι εκρηκτικά. Αυτό που διακυβεύεται δεν είναι το κέρδος της παραγωγής, αλλά η ίδια η βιωσιμότητα των καλλιεργειών και ιδίως των παραγωγών μικρών και μεσαίων εκμεταλλεύσεων, δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Το ίδιο υπαρξιακό πρόβλημα αισθάνονται τα νοικοκυριά, οι μικροί και μεσαίοι επαγγελματίες, οι επιχειρηματίες, οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι.

Αποδείχθηκαν διαχειριστές της συμφοράς. Όχι μόνο στην πανδημία αλλά και στο ζήτημα της ακρίβειας.

Το μεγάλο ερώτημα είναι αν θα προχωρήσουμε τώρα σε γενναία μέτρα στήριξης ή ο κ. Μητσοτάκης θα αρνείται αλλά την ίδια στιγμή, το κομπόδεμα που αφήσαμε για μια ώρα ανάγκης για τον ελληνικό λαό θα το σπαταλάει στα golden boys, στο να χρηματοδοτεί ΜΜΕ, σε απευθείας αναθέσεις και κλειστούς διαγωνισμούς σε ημέτερους ύψους 5 δισ. ευρώ.

Γι` αυτό η διέξοδος είναι μία: Άμεση προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία και προοδευτική κυβέρνηση που θα νοιαστεί για τους πολίτες, για τα νοικοκυριά, για τους μικρούς και μεσαίους επιχειρηματίες.
agrotypos.gr

Ετικέτες: ,