Δευτέρα 02.08.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Ασφαλής Πλοήγηση στο Διαδίκτυο και Εκπαιδευτικά Λογισμικά

16.02.2016

(Διαδίκτυο- Ευλογία ή Κατάρα?)

     Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο, το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων διοργάνωσε ημερίδα με θέμα: «Ασφαλής Πλοήγηση στο Διαδίκτυο και Εκπαιδευτικά Λογισμικά»

Το Δ.Σ. νιώθει την ανάγκη να ευχαριστήσει τους εισηγητές που ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμα του και μέσα απ’ αυτή την ημερίδα επιτεύχθηκε μια εποικοδομητική συζήτηση επί του θέματος.

  • Για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο, μας ενημέρωσε ο κ. Καλλιάρας Κων/νος (Καθηγητής Πληροφορικής – Εκπαιδευτής ενηλίκων)
  • Την παρουσίαση εκπαιδευτικών λογισμικών, που μπορούν να γεμίσουν δημιουργικά την ώρα που ένα παιδί περνά μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή του, ανέλαβαν οι:
  • κ. Μποντίλας Λεωνίδας (Υπεύθυνος ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕΤ Τρικάλων)
  • κ. Βράντζας Αθανάσιος (Τομεάρχης Πληροφορικής Εργαστηριακού Κέντρου Τρικάλων)

Καθώς το ενδιαφέρον των παρευρισκόμενων γονέων και κηδεμόνων ήταν μεγάλο, υπήρξε ενδιαφέρον για περαιτέρω ενημέρωση και εκπαίδευση. Έτσι δώσαμε υπόσχεση για μια νέα συνάντηση, για περισσότερη ενημέρωση, καθώς οφείλουμε να είμαστε συνειδητοποιημένοι χρήστες του διαδικτύου και ενήμεροι για τους κινδύνους που υπάρχουν ως προς τη χρήση όλων των διαδραστικών συσκευών και τεχνολογιών που αποτελούν πλέον κομμάτι της καθημερινότητάς μας.

Ο κόσμος των υπολογιστών κρύβει τεράστιες δυνατότητες, αλλά και κινδύνους!!! Ας ενημερωθούμε!!!

                                                                 Με τιμή

                                                                Το Δ.Σ του Συλλόγου