Πέμπτη 26.11.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Κώστας Πατέρας: Ακραία φτώχεια…!

02.05.2017

Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας D.Ed, M. Ed, P.H.D. Πολιτευτής Τρικάλων.

Ημέρες της γερμανικής κατοχής 1940-1941 ζει η χώρα μας , αφού τα μνημόνια , που έφερε ο Γιώργος Παπανδρέου όχι μόνο δεν έλυσαν το τεράστιο οικονομικό πρόβλημα , όχι μόνο δεν έφεραν πίσω τα κλεμμένα χρήματα του λαού αλλά έφεραν την απόλυτη δυστυχία και ισοπέδωσαν τα νοικοκυριά. Φτωχοποίησαν εκατομμύρια πολίτες , έδιωξαν στην ξενιτιά τους νέους ανθρώπους και έσβησαν κάθε χαραμάδα ελπίδας για έξοδο από την…πύλη της κολάσεως , που δημιούργησε το οικονομικό και πολιτικό σύστημα της πατρίδας μας.

Μια πρόσφατη έρευνα της διαΝΕΟσις δείχνει νέα στοιχεία , που ήρθαν ως αποτέλεσμα της οικονομικής καταιγίδας , που επέβαλαν οι δανειστές. Τρομερά δύσκολες ώρες για εκατομμύρια Έλληνες , που έχασαν τα πάντα , που ζουν από τα συσσίτια , που κοιμούνται στους δρόμους , που στερήθηκαν κάθε ίχνος αξιοπρέπειας και που είδαν , από τη μια στιγμή στην άλλη , να ανοίγει ο οικονομικός και κοινωνικός…εγκέλαδος και να τους καταπίνει.

Οι πόλεις και τα χωριά έγιναν χώροι που δρουν ανενόχλητα οι κλέφτες , οι δολοφόνοι , οι απατεώνες και όλα τα…μπουμπούκια του υποκόσμου. Πουθενά δεν αισθάνεται άνετα ο Έλληνας. Μέρα μεσημέρι γίνονται διαρρήξεις χωρίς κανένα δισταγμό και φόβο. Ακόμα και οι μικρές κοινωνίες των χωριών μας δεν γνωρίζουν πως θα ξημερώσουν , εάν φυσικά ανοίξουν τα μάτια τους. Χάθηκε ο έλεγχος και κανένας δεν αισθάνεται την ασφάλεια για τη ζωή του και την περιουσία του , όπως την αισθανόταν τις προηγούμενες δεκαετίες. Όλα δείχνουν άσχημα , μαύρα και άραχνα.

Η σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ , που έλεγε πως δεν θα ξεπουλήσει τον πλούτο της χώρας , πως δε θα παραχωρήσει τα αεροδρόμια , τα λιμάνια , τη ΔΕΗ , τον ΟΤΕ και τον ΟΣΕ και που θεωρούσε την πράξη αυτή εθνική προδοσία , ήρθε στην εξουσία και τα ξεπουλάει όλα αντί πινακίου φακής. Μοναδικός σκοπός της είναι να μείνει στην εξουσία , κερδίζοντας πολιτικό χρόνο. Θα παραιτηθεί , έλεγε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος , εάν μειωθεί το όριο του αφορολογήτου. Κι’όμως το αφορολόγητο πέφτει κάτω από τα 6000 ευρώ και ο Τσακαλώτος παραμένει στην εξουσία. Βέβαια , ας μην ξεχνάμε και τον συνέταιρο του Τσίπρα , τον Πάνο Καμμένο , που είπε 14 φορές , πως θα παραιτηθεί αλλά ακόμη κόβει…βόλτες με τα ελικόπτερα…!

Οι…περιβόητες συζητήσεις για την αξιολόγηση , όλα δείχνουν , πως φέρνουν…φωτιά και τσεκούρι σε εκατομμύρια συνταξιούχους , οι οποίοι αγωνίστηκαν πολλές δεκαετίες , που πλήρωσαν τις εισφορές στο κράτος και τα ασφαλιστικά ταμεία και που θα παίρνουν , ίσως και από το 2018 , συντάξεις πείνας. Φορολογούμενοι , μισθωτοί και αγρότες ζούνε ένα πραγματικό εφιάλτη. Σκληρό και βάρβαρο το νέο μέτρο σε συντάξεις , επιδόματα και εργασιακές σχέσεις αναφέρει η ΓΣΕΕ.

Όλα δείχνουν πως έχουμε ένα 4ο μνημόνιο , τα μέτρα του οποίου δεν ακολουθούνται από νέα χρηματοδότηση. Όσο για τα…περίφημα…αντίμετρα , που θα ισχύσουν , εάν και εφόσον πιαστούν οι οικονομικοί στόχοι , θυμίζουν τη λαϊκή παροιμία που λέγει το <<ζήσε Μάη να φας τριφύλλι>>.

Οι ανατροπές που έρχονται από τους Τσίπρα-Καμμένο στην οικονομία , στην κοινωνία και στην πολιτική είναι τεράστιες. Ένα είναι βέβαιο πως οι βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα τις ψηφίσουν , για να μη χάσουν την εξουσία και την κουτάλα. Κανένας , όμως , δε γνωρίζει τις λαϊκές αντιδράσεις , που μπορεί να ανατρέψουν τα πάντα.

Θα ξυπνήσει ο κοιμώμενος γίγας που λέγεται Λαός; Ας περιμένουμε για να δούμε.