Πέμπτη 27.01.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Επιτέλους ας πούνε την αλήθεια για ξεκάθαρες λύσεις

29.06.2015

Του Χρήστου Κοντού

Ζήσαμε για να το ζήσουμε και αυτό. Μια Ευρώπη που δεν ξέρει τι θέλει, δεν ξέρει τι κατεύθυνση να πάρει… που γράφει και σβήνει σε ένα χαρτί προτάσεις που έχουν αποτύχει. Από την άλλη πλευρά μια κυβέρνηση που κινείται σε μια… δημιουργική ασάφεια, γιατί ασαφείς ήταν οι προεκλογικές της εξαγγελίες όπως… ασαφής ήταν και  η εντολή από τον Ελληνικό λαό.

Κι ενώ θα περίμενε κανείς αυτό να καταστεί σαφές με το δημοψήφισμα που προανήγγειλε ο πρωθυπουργός γίνεται ακόμη πιο ασαφές. Καλούμαστε την ερχόμενη Κυριακή να ψηφίσουμε για μια πρόταση που δεν υπάρχει. Για μέτρα που απλά οι κυβερνώντες μας μετέφεραν και πολλά από αυτά οι δανειστές λένε πως δεν τα πρότειναν. Ο Ελληνικός λαός έχει κοπεί ήδη στα δύο με το ΟΧΙ ή το ΝΑΙ… τα ΑΤΜ των τραπεζών έχουν στεγνώσει και με το οριζόμενο πλαφόν  κανείς δεν θα ψωνίζει πέραν των βασικών αγαθών.

ΕΚΤΟΣ ΑΝ…

Εκτός αν… σήμερα και αύριο τα βρούνε, προχωρήσουμε σε μια συμφωνία, η οποία σύμφωνα με τον Βαρουφάκη, θα προταθεί από την κυβέρνηση να γίνει ΝΑΙ αντί για ΟΧΙ… Αλήθεια αυτή η συμφωνία δεν θα περιέχει μέτρα; Δεν θα είναι αυτά τα υφεσιακά, από τη στιγμή που δεν υπάρχει φοροδοτική ικανότητα στους πολίτες; Η μήπως τελικά όλα γίνονται να υπάρξει αυτή η συμφωνία, χωρίς να ανοίξει μύτη και τελικά να πανηγυρίζουν «όλοι», οι δανειστές γιατί μας έσωσαν και η κυβέρνηση γιατί κέρδισε τη συμφωνία με τους δικούς της πλην όμως δυσβάστακτους όρους;

Θα πάρουμε μια μικρή παράταση ζωής; Ε και; Θα πάρουμε κι άλλα δανεικά όχι για την πραγματική αγορά αλλά για να τα επιστρέψουμε στους δανειστές.

Έφτασε επιτέλους η ώρα σε αυτή τη χώρα να δούμε σοβαρά το μέλλον της. Να τελειώνει το πελατειακό κράτος και να επιστρέψουμε στην παραγωγή που θα φέρει και πραγματική ανάπτυξη. Αν αυτό είναι στο ευρώ να ξέρουμε πώς και τι έχουμε ακόμη να θυσιάσουμε. Αν είναι στη δραχμή να ξέρουμε τι θα υπομείνουμε και μέχρι πότε.  Όπως και να έχει χρειάζεται ΞΕΚΑΘΑΡΕΣ ΛΥΣΕΙΣ.