Σάββατο 12.06.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Η χώρα πέθανε κι εμείς περιμένουμε να… τρέξει

23.05.2016

Του Χρήστου Κοντού

Τέσσερις απελπισμένοι νεκροθάφτες, με δέλεαρ μια μεγάλη αμοιβή αναλαμβάνουν να φέρουν εις πέρας την τελευταία επιθυμία ενός αποθανόντα Έλληνα της αλλοδαπής: να τον πάνε από τον Πειραιά σε κάποιο χωριό της Βοιωτίας… με τα πόδια. Η τετράδα των ‘κορακιών’ θα πραγματοποιήσει αυτό το παράξενο ταξίδι, μπλέκοντας σε μια περιπέτεια με διάφορα ευτράπελα που θα μετατραπεί σε ένα ταξίδι αυτογνωσίας.

Πρόκειται για το σενάριο της γνωστής ταινίας τα «4 Μαύρα κουστούμια» το οποίο όμως απέχει ελάχιστα από την πραγματικότητα που βιώνουμε τα τελευταία 7 χρόνια.

Απλά στο νεκροκούτι… είναι το πτώμα της χώρας και στη θέση των πρωταγωνιστών, τα κόμματα που μέχρι σήμερα ανέλαβαν να το κουβαλάνε: ΠΑΣΟΚ – Ν.Δ. – ΔΗΜΑΡ – ΣΥΡΙΖΑ, υποβοηθούμενα από τον Καρατζαφέρη και τον Καμμένο.

Στη θέση των τεθλιμμένων συγγενών όλοι οι πολίτες που μπορεί να κλαίνε και οδύρονται, είναι βέβαιοι όμως, πως κάποια στιγμή το θαύμα θα συμβεί και η χώρα θα αναστηθεί.

Δυστυχώς παρότι το καρδιογράφημα δείχνει μια ευθεία γραμμή, οι κυβερνώντες με ηλεκτροσόκ σαν το χθεσινό, νομίζουν πως ο ασθενής μπορεί να επιβιώσει, κρατώντας τον με κάθε τρόπο στην εντατική, μόνο που υπολογίζουν χωρίς τους δανειστές που κάποια στιγμή θα κόψουν το ρεύμα.