Δευτέρα 25.09.2023 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Γεωργία Καλλιτσουνάκη: Ο αθλητισμός είναι στάση ζωής

02.09.2023 /

Δίπλα στα παιδιά ,δίπλα στους νέους μας πάντα!Γιατί αποτελούν το μέλλον, το οποίο χτίζεται λιθαράκι – λιθαράκι  και ο αθλητισμός είναι θεμέλιος λίθος! Συμβάλλει στην πολύπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητας των νέων, καλλιεργεί συνειδήσεις,  προάγει πανανθρώπινες αξίες και ιδανικά, την ευγενή άμιλλα και τον υγιή ανταγωνισμό.
Ανεργία, παραβατικότητα, βία, χρήση ουσιών και αλκοόλ, ψυχικές διαταραχές και άγχος, στοιχεία κοινωνικής παθογένειας που ταλανίζουν τη νεολαία μας.
Μια εποχή που μαστίζεται από την οικονομική, κοινωνική και ηθική κρίση των αξιών.
Ο αθλητισμός ανοίγει δρόμους, διευρύνει τους ορίζοντες και διαμορφώνει χαρακτήρες. Και ποιος είναι ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης και του κράτους; Κίνητρα ώστε τα παιδιά  να αγαπήσουν τον αθλητισμό και κανένα  να μην στερηθεί τον αθλητισμό στη περιοχή που γεννιέται και μεγαλώνει.
Χρηματοδοτήσεις με ακατανομή των διαθέσιμων δημόσιων πόρων για τον αθλητισμό, αύξηση πόρων  που αφορούν στην άθληση όλων των παιδιών, εφήβων, νέων και όλων των πολιτών.
Άρτιες αθλητικές υποδομές και διαχείριση αθλητικών εγκαταστάσεων, επιχορηγήσεις αθλητικών σωματείων, κατασκευή έργων σε όλη την Περιφέρεια: γήπεδα ποδοσφαίρου, μπάσκετ, τένις, κλειστά γυμναστήρια, κολυμβητήρια, περιπατικές διαδρομές, περιφερειακοί ποδηλατόδρομοι ,αθλητικά πάρκα,χιονοδρομικά κέντρα, εξωτερικοί χώροι εκγύμνασης.
Υλοποίηση προγραμμάτων άθλησης και προαγωγή προγραμμάτων υγείας!!Αθλητική και κινητική προαγωγη.Κι επειδή η πόλη μας είναι προνομιούχα αφού λειτουργεί το ΣΕΦΑΑ (Σχολής Επιστημών Φυσικής Αγωγής Αθλητισμού ), με τη συνεργασία Πανεπιστημίου,Σχολείων,Δήμου,Περιφέρειας,
σωματεία εργαζομένων  και άλλων φορέων μπορεί να επιτευχθεί η προβολή και η προαγωγή αθλημάτων και αθλητικής συμπεριφορας μέσα από ημερίδες,εκδηλώσεις,αγώνες.
Ο αθλητισμός συνάδει με την οικονομία και τον πολιτισμό! Προώθηση εργασιακού αθλητισμού .
Διοργάνωση αγώνων μεταξύ διαφορετικών ομάδων επαγγελματιών ,κίνητρο για συμμετοχή και πρόσκληση επισκεπτών και τουριστών.
“Ξενοδοχειακος”  αθλητισμός (ξενοδοχειακή animation),άθληση και ψυχαγωγία πελατών ξενοδοχείων έτσι ώστε να συνδυάζεται αθλητισμός και διακοπές! Θέσεις εργασίας κι επιμήκυνση τουριστικής περιόδου.
Αθλητισμός για την τρίτη ηλικία!!Εξειδικευμένα προγράμματα για όλες  τις ευάλωτες,ευπαθείς  ομάδες.
Αθλητισμός και Προγράμματα για ΑμεΑ σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους.
Η περιοχή μας έχει έντονο ανάγλυφο,πεδιάδα,βουνά ,ποτάμια και προσφέρεται για την ανάδειξή της μέσα από τον αθλητισμό έτσι ώστε να καταστεί ένα ελκυστικός, επενδυτικός προορισμός.
Η Περιφέρεια Θεσσαλίας σήμερα αγωνίζεται και αποτελεί πλέον σημείο αναφοράς για τα αθλητικά δρώμενα. Αξιοποιεί τη  δύναμη του αθλητισμού στοχεύοντας στο μέλλον,στην προβολή της περιοχής μας,στην αύξηση της επισκεψιμότητας ,ενίσχυση της επιχειρηματικότητας ,ενδυνάμωση κι ένωση της αθλητικής οικογένειας και της κοινωνίας!!

Στην κεντρική φωτό με την ομάδα βόλεϊ κοριτσιών “Άμιλλα”

Με την ομάδα μπάσκετ TRIKALA BASKETBALL

 

[fbcomments]