Τετάρτη 07.12.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Ενεργειακή αναβάθμιση του Δημαρχείου Αργιθέας στο Ανθηρό

28.06.2022 /

Σύγχρονο Δημαρχείο αποκτά ο Δήμος Αργιθέας,  με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020. Ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός έδωσε την έγκριση για την υπογραφή της σύμβασης του έργου, συνολικού προϋπολογισμού  ένταξης  110.000 ευρώ, που οδηγεί στην ενεργειακή αναβάθμιση του Δημοτικού Κτιρίου στο Ανθηρό.

«Σε συνεργασία με τον Δήμαρχο Αργιθέας Ανδρέα Στεργίου, τους Αντιπεριφερειάρχες και περιφερειακούς συμβούλους Π.Ε. Καρδίτσας  και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020,  συγχρονίζουμε τις κτιριακές υποδομές του Δημαρχείου στο Ανθηρό  με τις ανάγκες της  εποχής και αποδίδουμε σε υπαλλήλους και κατοίκους ένα πιο λειτουργικό, λιγότερο κοστοβόρο  και φιλικό προς το περιβάλλον κτίριο. Με ολοκληρωμένο σχέδιο και στρατηγική, η Περιφέρεια Θεσσαλίας χρηματοδοτεί ένα βραβευμένο πρόγραμμα ενεργειακών αναβαθμίσεων  δημόσιων κτιρίων παντού στη Θεσσαλία, αποδίδοντας   έργα ουσίας για τους ανθρώπους και το  περιβάλλον»  δηλώνει ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός.

Η ενεργειακή αναβάθμιση στο Δημαρχείο Ανθηρού

Το υφιστάμενο κτίριο διοίκησης Ενεργειακής Κατηγορίας Δ, αναβαθμίζεται  σε Κατηγορία Β με βελτίωση των ενεργειακών χαρακτηριστικών του.

Η ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου περιλαμβάνει τις εξής παρεμβάσεις:

-Αντικατάσταση υφιστάμενων κουφωμάτων με νέα, μεγαλύτερης θερμομονωτικής ικανότητας.

-Θερμομόνωση του κελύφους του κτιρίου.

-Αναβάθμιση του υφιστάμενου συστήματος θέρμανσης με νέο μεγαλύτερης απόδοσης και μικρότερης κατανάλωσης.

-Εγκατάσταση φωτιστικών τύπου LED.

Το έργο οδηγεί σε  μείωση της κατανάλωσης ενέργειας του κτιρίου,  μείωση των εκπομπών CO2 μέσω της αναβάθμισης της Κατηγορίας Ενεργειακής Απόδοσης,  αναβάθμιση των συνθηκών θερμικής άνεσης και, κατ’ επέκταση σε ποιοτική βελτίωση των συνθηκών λειτουργίας του κτιρίου.