Τρίτη 25.01.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Αριστερή Ριζοσπαστική Συνεργασία Ιατρών: Κάλεσμα συμμετοχής στους γιατρούς στη Γ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Τρικάλων για το ασφαλιστικό

29.01.2016

ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ – ΠΛΗΡΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ!

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει ανακοινώσει πρόταση νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό, το οποίο “μαζεύει” όλους τους προηγούμενους προ- και μετα-μνημονιακούς αντιασφαλιστικούς νόμους και ολοκληρώνει την κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης. Ήδη έχει πάρει τη συναίνεση των εργοδοτικών οργανώσεων, αλλά ουσιαστικά και από ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-Ποτάμι-Λεβέντη που ψήφισαν ή συμφωνούν με το 3ο μνημόνιο, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται και το ασφαλιστικό. Από την άλλη, ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ συμφωνούν στη βασική φιλοσοφία και ενδέχεται να πιέσουν για ακόμη πιο καταστροφικές ρυθμίσεις (όπως γίνεται το παιχνίδι της διαπραγμάτευσης τα τελευταία 6 χρόνια).
Το κράτος θα εγγυάται μόνο μια σύνταξη-επίδομα κηδείας 384 ευρώ (μεικτά) ή και λιγότερα στα 67 (ή 62 με 40 χρόνια εργασίας) και από εκεί και πέρα θα δίνονται επιπλέον χρήματα με όρους ανταποδοτικότητας εάν υπάρχουν στα ταμεία, τα οποία κράτος, τράπεζες και μεγαλοεργοδότες καταλήστευσαν τις προηγούμενες δεκαετίες. Ουσιαστικά περνάμε σε ιδιωτική ασφάλιση και παύει η περίθαλψη και η συνταξιοδότηση να είναι κοινωνικό δικαίωμα.
Εκτός των παραπάνω, ειδικότερα στους αυτοαπασχολούμενους-ελ/τίες και στους υπαλλήλους με τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών (μπλοκάκι) επιβάλλονται εξωφρενικές εισφορές. Ένας ελευθεροεπαγγελματίας υγειονομικός αλλά και η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζόμενων στην ιδιωτική υγεία (αφού εδώ και πολλά χρόνια με΄΄ παραθυράκια ΄΄στους νόμους όλες οι προσλήψεις γίνονται με μπλοκάκι) θα πληρώνει 38% του φορολογητέου εισοδήματος για το ΤΣΑΥ!Σε αυτά προσθέστε και φόρο εισοδήματος 26%, προκαταβολή φόρου 75-100% επί του τρέχοντος φόρου εισοδήματος, τέλος επιτηδεύματος 650-1000 ευρώ, εισφορά αλληλεγγύης 0,7-6%, και κάντε το λογαριασμό!!!!
Είναι αυτονόητο πως ένας από τους βασικούς στόχους του ευρωμνημονιακού Αρμαγεδώνα που προωθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι η πλήρης εξαφάνιση των ελευθεροεπαγγελματιών κλινικών και εργαστηριακών γιατρών. Η αύξηση της ασφαλιστικής και κρατικής φορολογίας θα είναι τόσο ασφυκτική, που θα αναγκαστούν να κλείσουν τα εργαστήρια και τα ιατρεία τους και να γίνουν σκλάβοι στους «ημέτερους» κρατικοδίαιτους «αλυσιδάρχες» καπιταλιστές επιχειρηματίες του μεγάλου ιδιωτικού τομέα διάγνωσης και περίθαλψης. Άλλωστε εκεί ήδη τους ωθεί η πολιτική του ΕΟΠΥΥ με τα clawback – τα rebate – τις «ρυθμίσεις» στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση κλπ, που καίει τα «χλωρά» (δηλαδή τα ατομικά ιατρεία και εργαστήρια στις γειτονιές) για να συνεχίσουν να κερδοσκοπούν τα «ξερά» (δηλαδή οι μεγάλοι κρατικοδίαιτοι «όμιλοι»).
Επίσης στόχος είναι η περαιτέρω εξαθλίωση των μισθωτών γιατρών δημόσιου και ιδιωτικού τομέα που θα δουν άμεσα μεγάλη μείωση στους ήδη εξευτελιστικούς μισθούς τους με την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, ενώ η προοπτική είναι να πάρουν κάποτε (αν πάρουν …) συντάξεις πείνας.
Τέλος, είναι σαφές πως οι νεότεροι συνάδελφοι – πτυχιούχοι και νεοειδικευμένοι – που αναγκάζονται από χρόνια να μεταναστεύουν μαζικά στο εξωτερικό, θα έχουν τώρα ακόμα ένα σοβαρό αντικίνητρο για να μην επιστρέψουν ποτέ στην χώρα τους.

Επειδή το παιχνίδι της διαπραγμάτευσης το έχουμε ζήσει στο πετσί μας τα τελευταία χρόνια δεν περιμένουμε πλέον καθόλου, αφού ο αγώνας μας είναι πλέον αγώνας επιβίωσης στη χώρα όπου ζούμε και εργαζόμαστε! Αγωνιζόμαστε για την ανατροπή της κεντρικής φιλοσοφίας των ρυθμίσεων, αφού αυτή πλήττει καίρια την επιβίωσή μας και όχι να παζαρέψουμε ανούσια φτιασιδώματα, όπως θέλουν οι ηγεσίες των ιατρικών συλλόγων.  Συντονιζόμαστε με αντίστοιχες κινήσεις εργαζομένων, επαγγελματιών και ανέργων.
Γιατροί έμμισθοι του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, γιατροί ελευθεροεπαγγελματίες ατομικά απασχολούμενοι κλινικοί και εργαστηριακοί, ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ στον αγώνα.

Βασικά αιτήματα είναι:
-Να αποσυρθεί το νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο
-Να καταργηθούν όλοι οι προηγούμενοι αντιασφαλιστικοί νόμοι (Ρέππα, Σιούφα, Πετραλιά και οι μνημονιακοί)
-Να μειωθούν δραστικά οι εισφορές για σύνταξη και να καταργηθούν εντελώς οι εισφορές για υγεία, πλήρης πρόσβαση όλων σε δημόσιο δωρεάν σύστημα υγείας
-Κανονικές προσλήψεις στον ιδιωτικό τομέα. Να διασφαλιστεί νομοθετικά ότι οι υπάλληλοι υγειονομικοί δε θα βαφτίζονται «συνεργάτες»
-Διαχειριστικός έλεγχος στο ΤΣΑΥ. Υπεράσπιση των ασφαλισμένων του ταμείου από τις διοικήσεις του & τις εκβιαστικές ληστρικές ρυθμίσεις που επιβάλλει
-Αποκλειστικά δημόσια, καθολική και υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση. Κατάργηση της ανταποδοτικότητας και της επιχειρηματικότητας στην κοινωνική ασφάλιση
Σαφέστατα απαιτείται η ριζική ΑΝΑΤΡΟΠΗ αυτού του Αρμαγεδώνα.
Και για να γίνει αυτό απαιτείται μαζικός, αποφασιστικός αγώνας.
ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ-Η ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Όλες και όλοι στη γενική συνέλευση του Ιατρικού Συλλόγου Τρικάλων, τη Δευτέρα 1.2.2016, στις 9:00 μ.μ. στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Τρικάλων.

Αριστερή Ριζοσπαστική Συνεργασία Ιατρών