Σάββατο 03.12.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Αραχνη «μαύρη χήρα» τσίμπησε 4χρονο στο Πήλιο

30.04.2022 /

Περιπέτεια στο Πήλιο για ένα παιδί που το τσίμπησε αράχνη, η οποία ανήκει στο είδος «μαύρη χήρα». Πρόκειται για 4χρονο αγόρι, το οποίο δέχτηκε το δάγκωμα από την αράχνη την ώρα που έπαιζε.

Το συμβάν εκτυλίχθηκε στην Πορταριά Πηλίου, την ώρα που το παιδί βρισκόταν σε γκαζόν καφετέριας, όπως αναφέρει το δημοσίευμα στο thenewspaper. Αρχικά, το παιδί μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο του Βόλου. Ωστόσο, οι γιατροί έκριναν απαραίτητο να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Παίδων της Αθήνας με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Μετά το τσίμπημα από την αράχνη «μαύρη χήρα», το παιδί αισθάνθηκε πόνο και κάλεσε τους γονείς του. Το χέρι του κοκκίνισε και ο πόνος δυνάμωνε όσο περνούσε ο χρόνος. Άμεσα, οι γονείς του επικοινώνησαν με το Κέντρο Δηλητηριάσεων, από το οποίο ενημερώθηκαν για το τσίμπημα της «μαύρης χήρας». Παράλληλα, δόθηκαν οδηγίες για τη διακομιδή του 4χρονου στο πλησιέστερο νοσοκομείο.

Μετά τη μεταφορά του με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στην Αθήνα, το παιδί από το Πήλιο παρέμεινε για ένα 24ωρο στο νοσοκομείο και στη συνέχεια έλαβε εξιτήριο.

Ετικέτες: ,