Κυριακή 02.10.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Μετά τον κορυφαίο στρατηγό του Πούτιν άλλοι δύο υψηλόβαθμοι Ρώσοι σκοτώθηκαν στην πρώτη γραμμή

05.03.2022

Άλλοι δύο Ρώσοι διοικητές σκοτώθηκαν στην πρώτη γραμμή στην Ουκρανία, μετά τον πυροβολισμό του κορυφαίου στρατηγού του Πούτιν από ελεύθερους σκοπευτές, λέει δυτικός αξιωματούχος.

Ο υποστράτηγος Αντρέι Σουχοβέτσκι, 47 ετών, φέρεται να σκοτώθηκε από Ουκρανό ελεύθερο σκοπευτή, ενώ και οι άλλοι δύο ήταν ανώτεροι αξιωματικοί.

Ο ένας ήταν διοικητής μεραρχίας και ο άλλος διοικητής συντάγματος, ανέφερε η Telegraph.

Σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο πιστεύει ότι αυτό οφείλεται στο ότι οι διοικητές πρέπει να πλησιάσουν «πιο κοντά στο μέτωπο», καθώς η Ρωσία αισθάνεται ότι δεν έχει σημειωθεί ακόμη πρόοδος στην Ουκρανία.

«Ο λόγος για τον οποίο συμβαίνει αυτό είναι ότι οι διοικητές αισθάνονται ότι πρέπει να προχωρήσουν περαιτέρω για να αποκτήσουν μεγαλύτερη ώθηση και έλεγχο στις επιχειρήσεις», είπε ο αξιωματούχος.

«Αυτό είναι ίσως μια ένδειξη κάποιου βαθμού απογοήτευσης, κάποιου βαθμού έλλειψης προόδου.

Συγκεκριμένα, ο υποστράτηγος Αντρέι Σουχοβέτσκι, επικεφαλής της 7ης αερομεταφερόμενης μεραρχίας της Ρωσίας έχασε τη ζωή του, στις μάχες που σημειώθηκαν στο αεροδρόμιο Γκοστομέλ, περίπου 30 χιλιόμετρα έξω από το Κίεβο.

stratigos1

Ουκρανοί στρατιώτες κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν μια αεροπορική επίθεση των ρωσικών ειδικών δυνάμεων Spetsnaz και η απώλεια του Σουχοβέτσκι θα μπορούσε να εξηγήσει γιατί οι ρωσικές δυνάμεις απέτυχαν να καταλάβουν το αεροδρόμιο καθώς και γιατί η εισβολή στο Κίεβο επιβραδύνθηκε.

Ο Σουχοβέτσκι είναι ο κορυφαίος αξιωματικός που σκοτώθηκε στην Ουκρανία, από την ημέρα που ο Πούτιν εξαπέλυσε την επίθεσή του, στις 24 Φεβρουαρίου.

Ο Πούτιν επιβεβαίωσε ότι «ένας στρατηγός πέθανε», καθώς το Κρεμλίνο ανακοίνωσε πριν δυο ημέρες πως 498 Ρώσοι στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους στις σύγκρουσεις και περισσότεροι από 1.500 τραυματίστηκαν.

Ετικέτες: