Σάββατο 01.04.2023 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Αποζημίωση στο 100% ζητά η «Άνοιξη»

18.01.2022 /

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων «Η Άνοιξη» ζητά την άμεση αποκατάσταση όλων των ζημιών, την άμεση αποζημίωση στο 100% όλων των ζημιών που έχουν γίνει καθώς επίσης και την άμεση υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου αντιπλημμυρικής προστασίας που θα εκπονηθεί με ευθύνη του κράτους

Την άμεση υλοποίηση όλων των απαραίτητων αντιπλημμυρικών, αποστραγγιστικών, εγγειοβελτιωτικών, αντιδιαβρωτικών έργων για να προστατευτεί η ζωή και η περιουσία των κατοίκων της περιοχής, ζητά για μια ακόμη φορά η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων «Η Άνοιξη» μετά τις πρόσφατες πλημύρες του Πηνειού ποταμού στην περιοχή της Φαρκαδόνας.

Παράλληλα η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων «Η Άνοιξη» ζητά την άμεση αποκατάσταση όλων των ζημιών, την άμεση αποζημίωση στο 100% όλων των ζημιών που έχουν γίνει καθώς επίσης και την άμεση υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου αντιπλημμυρικής προστασίας που θα εκπονηθεί με ευθύνη του κράτους, με γενναία κρατική χρηματοδότηση.

«Για δεύτερη φορά σε διάστημα ενός μηνός οι αγρότες του δήμου Φαρκαδώνας βρέθηκαν αντιμέτωποι με τεράστιες καταστροφές στις καλλιέργειές τους. Από τα πλημυρικά φαινόμενα την πλήρωσαν και οι αγρότες στην περιοχή της Φαρκαδόνας, αλλά και στα Καλύβια, στο Ρίζωμα κ.α. λόγω της έλλειψης ουσιαστικών αποστραγγιστικών, εγγειοβελτιωτικών και αντιπλημμυρικών έργων.», αναφέρει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Λάμπρος Τσέκας, επικεντρώνοντας την προσοχή στις διαχρονικές ευθύνες των κυβερνήσεων και των τοπικών Αρχών.

«Οι διαχρονικές ευθύνες όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων και της τοπικής διοίκησης (δήμοι και περιφέρεια, ΓΟΕΒ, ΤΟΕΒ) δεν μπορούν να κρυφτούν πλέον πίσω από δικαιολογίες, ψευτιές και μετάθεση ευθυνών, ούτε βέβαια πίσω από μεμονωμένα έργα σε κανάλια και ποταμούς.

Οι καταστροφές αυτές δεν είναι το αποτέλεσμα της κλιματικής αλλαγής, των «ακραίων καιρικών φαινομένων». Αποτελούν συνέπεια της αντιλαϊκής πολιτικής που ακολουθείται από Ε.Ε., κυβέρνηση αλλά την και τοπική διοίκηση καθώς δεν έχουν στην προτεραιότητά τους έργα για την προστασία της ζωής και της περιουσίας των κατοίκων της περιοχής.».

Η Ομοσπονδία τέλος απευθύνει κάλεσμα στους αγρότες του νομού να βγάλουν τα συμπεράσματά τους από την πολιτική αδιαφορία των κρατούντων και μέσα από τους αγροτικούς συλλόγους και την ΟΑΣΤ, να οργανώσουν τον αγώνα τους για την διεκδίκηση ουσιαστικών έργων.

[fbcomments]