Σάββατο 18.05.2024 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Αποτελέσματα από τη μέτρηση οστικής πυκνότητας που διενέργησε ο Δήμος Τρικκαίων

13.07.2017

Σημαντικά αποτελέσματα για την υγεία 559 συμπολιτών, προέκυψαν από τη δωρεάν μέτρηση οστικής πυκνότητας που διενέργησε ο Δήμος Τρικκαίων από 21 έως 28 Ιουνίου 2017.
Μέσω του προγράμματος μετρήσεων που υλοποίησε ο Δήμος (Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας) με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας, δόθηκε η δυνατότητα σε όσους εμφάνισαν πρόβλημα, να αρχίσουν τη διαδικασία αντιμετώπισής τους. Για αυτό και η μέτρηση είχε τον χαρακτήρα της πρόληψης.
Με βάση τα αποτελέσματα:
Μετρήθηκαν: 559 άτομα
Παρουσίασαν:
– Οστεοπενία 216 άτομα
– Οστεοπόρωση 105 άτομα
– Βαριά οστεοπόρωση 2 άτομα
– Καλή μέτρηση 210 άτομα
– Πολύ καλή 26 άτομα.
Οι μετρήσεις διενεργήθηκαν στα Α΄, Ε΄ και Στ΄, ΚΑΠΗ των Τρικάλων και στα χωριά Παλαιόπυργος, Μ. Καλύβια, Βαλτινό.
Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δ. Τρικκαίων και εντεταλμένος σύμβουλος εθελοντισμού κ. Μιχ. Λάππας και ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας κ. Κ. Ψύχος επισκέφθηκαν το Στ΄ ΚΑΠΗ, παριστάμενοι σε μετρήσεις οστικής πυκνότητας. Αμφότεροι επεσήμαναν τη σπουδαιότητα της δράσης για όλους, ως αποτέλεσμα των πρωτοβουλιών του Δήμου Τρικκαίων.
Ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου τόνισε ότι οι δράσεις πρόληψης και η ενίσχυσή τους σε όλα τα επίπεδα, είναι συνεχείς στον Δήμο. Υπενθύμισε τα σεμινάρια και τις δράσεις για την Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση, τη λειτουργία και ενίσχυση των Κοινωνικών Δομών, τις ενημερωτικές εκδηλώσεις για πλήθος θεμάτων υγείας, με τη συνεργασία της Ομάδας Εθελοντών.
O Πρόεδρος του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων και της ΚΕΔΕ κ. Γ. Πατούλης, Δήμαρχος Αμαρουσίου δήλωσε σχετικά: «Το πρόγραμμα Μέτρησης Οστικής Πυκνότητας αποτελεί μια σημαντική δράση πρωτοβάθμιας περίθαλψης δίνοντας την ευκαιρία σε χιλιάδες δημότες να εξετάζονται ετησίως. Μόνο για το 2016 περισσότεροι από 6.500 δημότες εξετάστηκαν πανελλαδικά».
Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

[fbcomments]