Σάββατο 30.05.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Τελικά ποιοι είναι οι έξυπνοι και ποιοι οι χαζοί;

15.03.2018

Του Χρήστου Κοντού

Την ώρα που  σήμερα ο δήμος Τρικκαίων πανηγύριζε για την 5G τεχνολογία με την προγραμματική συμφωνία ανάμεσα στον Δήμο, τη Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης και την e-trikala ΑΕ, στην Καρδίτσα ο υπ. Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, ο υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αποστόλου και ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Γεώργιος Πετράκος  υπέγραφαν Μνημόνιο Συνεργασίας για τη χρήση μεθόδων γεωργίας ακριβείας  στο  Κέντρο Ποιοτικού Ελέγχου, Τυποποίησης και Ταξινόμησης Βάμβακος Καρδίτσας. Είναι πιλοτικό πρόγραμμα με τη χρήση drones και ένα πρόγραμμα μιας τεράστιας συμπαγούς υποδομής η οποία θα δώσει τη δυνατότητα αξιοποίησης της τεχνολογίας γεωργίας ακριβείας που θα υλοποιεί το Πανεπιστήμιο στη γειτονική Καρδίτσα.

Επίσης, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων  Βαγγέλης Αποστόλου στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Καρδίτσα, από κοινού με τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκο Παππάτη υπέγραψαν δωρεάν παραχώρηση της χρήσης ακίνητου 35,8  στρεμμάτων στην Περιφέρεια Θεσσαλίας – Π.Ε. Καρδίτσας (περιοχή αγροκτήματος Καρδιτσομαγούλας) με σκοπό τη δημιουργία Κέντρου Άθλησης Πόλης και Προπονητικού Αθλητικού Τουρισμού υπέγραψε.

Πάντως εμείς ως πόλη σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του Δήμου θα έχουμε από σήμερα, Έξυπνη Στάθμευση, Έξυπνο Φωτισμό, Ασύρματη Πρόσβαση στο Διαδίκτυο, Συλλογή και Ανάλυση Δεδομένων, και Λύσεις εξυπηρέτησης του πολίτη και των επιχειρήσεων.

Δεν ξέρω τελικά ποιοι είναι οι έξυπνοι και ποιοι οι χαζοί… Η υπόθεση σηκώνει τσιγάρο δήμαρχε… και ας είναι σαν και αυτό του Σπίρτζη.