Τρίτη 14.07.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Απάνω τους ωρε Ελληναράδες δημοκράτες!!!!!!!!

21.04.2017

Του Χρήστου Κοντού

Απάνω τους ωρε Ελληναράδες δημοκράτες!!!!!!!! Τόσο αίμα, ξύλο, ξερονήσια και βασανιστήρια υπέστη ο Ελληνικός λαός για την πτώση της Χούντας.

50 χρόνια από την μαύρη εκείνη ημέρα που η Ελλάδα μπήκε στο γύψο για Επτά ολόκληρα χρόνια (!!!), όσα έκαναν να δούνε εξουσία και πάλι ο Καραμανλής, ο Παπανδρέου και ο Μητσοτάκης…

Αλλά επιτέλους λευτερωθήκαμε, φέραμε τον σωτήρα της χώρας τον Καραμανλή που ήταν φάρος της Δημοκρατίας (μέχρι και τα δένδρα είχαν ψηφίσει το 1961) και μετά τον Ανδρέα Παπανδρέου γιο του γέρου της Δημοκρατίας (ας μην ξεχνάμε την εμπλοκή του και τις ευθύνες τους από τα Δεκεμβριανά μέχρι και τον ερχομό της χούντας). Για να έρθει μετά στην κυβέρνηση ο αποστάτης Μητσοτάκης όπου όλοι τους μαζί έστρωσαν το χαλί στον Παπαδόπουλο.

Αλλά η Δημοκρατία αποκαταστάθηκε, ήρθε ο ανηψιός Κώστας Καραμανλής και στη συνέχεια ο γιος και εγγονός Γιώργος Παπανδρέου… Σε λίγο έρχεται και ο γιος Μητσοτάκη, Κυριάκος.

Για αυτούς μαρτύρησαν χιλιάδες πραγματικοί αγωνιστές.

ΖΗΤΗ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!!!

Υ.Γ.1 : Για να το ξεκαθαρίζουμε: Σαφέστατα η χειρότερη Δημοκρατία είναι προτιμότερη από την καλύτερη χούντα.

Υ.Γ.2 : Η κυβέρνηση Παρασκευόπουλου πήρε ψήφο από τη Βουλή στις 14 Γενάρη του 1967. Την ψήφισε και η «ομάδα του Ανδρέα Παπανδρέου», παρότι διαφωνούσε με τις συγκεκριμένες επαφές και αποφάσεις του πατέρα του. Στις 30 του Μάρτη η κυβέρνηση Παρασκευόπουλου ανατράπηκε από την ΕΡΕ και στις 3 του Απρίλη 1967 ο Π. Κανελλόπουλος σχημάτισε αμιγή κυβέρνηση της ΕΡΕ, που θα οδηγούσε σε κοινοβουλευτικές εκλογές. Οι εκλογές προκηρύχθηκαν για τις 28 Μάη του 1967. Δεν έγιναν, γιατί στις 21 του Απρίλη πραγματοποιήθηκε το στρατιωτικό πραξικόπημα και εγκαθιδρύθηκε η «δικτατορία» δια την σωτηρίαν του έθνους από τους κομμουνιστές.

Υ.Γ. 3: Η Χούντα ήταν σαρξ εκ της σαρκός της μεταπολεμικής αστικής «δημοκρατίας» όπως και τα ονόματα ακριβώς τα ίδια με τη σημερινή «δημοκρατία» που βιώνουμε.

Υ.Γ. 4: Το μόνο που θα έπρεπε να κρατήσουμε από την χούντα είναι το “πουλί”… και να το αναδείξουμε ως σύμβολο του Ελληνα της μεταπολίτευσης για τον τρόπο που… ψηφίζει.