Κυριακή 12.07.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Κλαίει η ψυχή μου αλήτες…

24.07.2018

Του Χρήστου Κοντού

Κλαίει η ψυχή μου … Κλαίει η ψυχή μου γιατί τις τρεις δεκαετίες τώρα που βρίσκομαι στον χώρο της δημοσιογραφίας, ήταν αμέτρητες οι φορές που έγραψα για δάση που καίγονται (στην καλύτερη περίπτωση) και για ανθρώπινες ζωές που χάνονται μέσα στις φλόγες του παραλογισμού της ίδιας μας της ανθρώπινης φύσης να χτίσουμε όπου υπάρχει ομορφιά και να την καταστρέψουμε.

Κλαίει η ψυχή μου γιατί έχουμε το πιο βρομερό και ύπουλο πολιτικό σύστημα, που μας κλείνει το μάτι να χτίσουμε εκεί και μετά έρχεται με το αζημίωτο να το νομιμοποιήσει. Ετσι, χωρίς καμιά ευθύνη, χωρίς κανείς να πληρώσει, χωρίς κανείς να πάει φυλακή για την καταπάτηση των νόμων. Πλην ίσως κάποιων φουκαράδων που θα την πληρώσουν για να εξιλεωθούν οι υπόλοιποι.

Κλαίει η ψυχή μου αλήτες, γιατί το 2007 ήταν ο στρατηγός άνεμος και τώρα η ασύμμετρη απειλή. Ούτε τότε, ούτε τώρα θα καθίσει κανείς στο σκαμνί και όχι γιατί η Δικαιοσύνη είναι σαν τα μούτρα τους, γιατί εμείς είμαστε έτσι.

Γιατί από το πρωί βλέπω κομματόσκυλα όλων των παρατάξεων να τρέχουν να σκυλέψουν πάνω στις οικογένειες που είδαν τον όλεθρο και βρέθηκαν αγκαλιασμένες στα αποκαΐδια  της δική μας πολιτικής βαρβαρότητας και αδιαφορίας.

Λίγη ντροπή, λίγος σεβασμός, λίγος βουβός και πραγματικός πόνος για τους ανθρώπους που χάθηκαν, για τα δάση που καταστράφηκαν, για την ίδια μας την ανθρώπινη φύση που σε αυτές τις περιπτώσεις το λιγότερο που επιτάσσει είναι περισυλλογισμός για τα όσα έγιναν και για αυτά που θα έρθουν.

Αιδώς Αργείοι, φτάνει το κομματικό ξεκατίνιασμα στα σοσιαλ μιντια. Τα όμορφα δάση, το ίδιο καίγονται με κόκκινες, μπλε και πράσινες κυβερνήσεις.