Τετάρτη 03.03.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

ΡΕΚΒΙΕΜ ΓΙΑ ΤON ΑΣΠΡΟΠΟΤΑΜΟ ( και για ολα τα βουνά μας!)

10.02.2020 /

Του Άγγελου Ορέστη
Κάλεσμα πολιτών χτες , ενημέρωση για τα αιολικά Πάρκα (λέγε καλύτερα αιολικά εργοστάσια) που στην ουσία είναι η σφαγή των βουνών μας και ..
Μαύρισε η Ψυχή μου…. Η δε πίεση στο 18 .
Από τις λίγες φορές που Θύμωσα, εξοργίστηκα ..(το ομολογώ)..
Κατ’ αρχή ο σχεδιασμός είναι να μην αφεθεί ούτε μια κορυφή χωρίς την εγκατάσταση ανεμογεννητριών.. Και δεν μιλαμε για μια ή δυο.. Σκεφτειτε ότι στην κορυφή της Τρυγγιας ( την αναφέρω επειδή είναι μια κορυφή που την γνωρίζω καλά, υψόμετρο 2.204 μετρα – από τις πιο ψηλές κορυφές της Πινδου) σχεδιάζουν να εγκαταστήσουν σύστημα από 17 ανεμογεννήτριες παρακαλώ.. Τι σημαίνει αυτό?
Θα σας πω:
!) Η βάση που θα στηθεί η κάθε ανεμογεννήτρια θα είναι τσιμεντένια και θα έχει τόσο τσιμεντο όσο ένα πενταόροφο κτίριο.. Τόσο τσιμεντο χρειάζεται για να στερεωθεί μια αναμογεννήτρια που ο κάθε ιστός της θα εχει υψος 180 μετρα η δε ακτινα της κάθε ελικας πάνω από 70 μετρα. (με τάση να φτάσει στα 100 και πλέον) Ήτοι στην κορυφή της Τρυγγίας θα ρίξουν τόσο τσιμέντο όσο 17 πενταόροφα κτιρια.. ή σε απλά ελληνικά θα τσιμεντώσουν όλη την κορυφή _που δεν είναι δα και τεράστια..
2) Οι εταιρίες εχουν δικαίωμα να καταστρεψουν , ισοπεδώνοντας την κορυφή του βουνού (εάν η υπαρχουσα μορφή της δεν εξυπηρετεί την εγκατάσταση ) ώστε να στηθεί εκεί το τσιμεντενιο μεγαθηριο της ανεμογεννητριας .
3) Λογω της φυσεως των ανεμογεννητριών θα πρεπει να μεταφερθούν με ειδικά οχήματα, σε νεοανοιγέντες δρόμους ειδικών προδιαγραφών (κλίση δρόμου μόλις 2% με ακτινα καμπυλότητας πολλών μέτρων , ήτοι δρόμοι περίπου λεωφόροι ) όπερ σημαίνει σε απλά ελληνικά αποκεφαλισμό εκατοντάδων – αν όχι χιλιάδων δέντρων μιας και οι ήδη υφιστάμενοι δρόμοι δεν πληρούν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις για μεταφορά τους και την εγκατάσταση τους.
Και να σκεφτείτε ότι στα μερη μου στον μαγικό Ασπροπόταμο η βλάστηση είναι οργιώδης.. Μονο σαν σκεφτομαι το πόσα δέντρα – πόσα περηφανα και αιωνόβια πλατάνια και ελάτια θα αποκεφαλιστούν στον βωμό του κέρδους με πιάνει τρέλλα! …….
Δεν μιλάω για τα κερδη των εταριών που θα είναι τεράστια (αλλοιώς δεν εξηγείται πως και η κάθε εταιρία πάει και δεσμεύει με το έτσι θέλω και με παραπλανητικές μελέτες 4-5-6 κορυφές εκάστη για να εγκαταστήσει στην κάθε μία από αυτές και ένα μικρό δάσος γεννητριών..
Δεν μιλάω (αν και θα έπρεπε) για την καταστροφή της βιοποικιλότητας, του κάθε οικοσυστήματος, τους κινδύνους για την υγεία των κατοίκων της περιοχής , λόγω της υψισύχνου συχνότητας
Όχι δεν υπεισέρχομαι καθόλου σ αυτούς τους παράγοντες που και αυτοί είναι ιδιαίτερα σημαντικοί,
Τέλος αυτό που για μένα είναι το τραγικότερο…. Η ζωή της κάθε ανεμογεννήτριας είναι μόνο 20 χρόνια… Μετά παπαλά! Τέλος! Περιέρχεται σε αχρησία!
Δηλαδή καταστρέφουμε ισοβίως τα βουνά μας τον Εθνικό μας Πλούτο, τα τοπία μοναδικής ομορφιάς, το οξυγόνο μας , για μια εικοσαετή περίοδο ζωής των ανεμογεννητριών.. Αδιανόητο, Εξωφρενικό, Φρικώδες! Εγκληματικό!
Και όλα αυτά στο όνομα της Ανάπτυξης.. Ναι της λεγόμενης Πράσινης (οικολογικής) Ανάπτυξης .. Τέτοιας Πράσινης (γιατί υπάρχει και άλλη Πράσινη , πιο ήπια, πολύ περισσότερο φιλική με το Περιβάλλον) που σαν σκοπό έχει την ανάπτυξη των κερδών κάποιων μεγάλων κατασκευαστικών και ενεργειακών εταιριών και τον ΟΡΙΣΤΙΚΟ -ΤΕΛΕΙΩΤΙΚΟ ΘΑΝΑΤΟ των βουνών μας..
Θλιβερή και στενάχωρη η καλημέρα μου σήμερα!