Τρίτη 01.12.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Βγήκαμε, λοιπόν, από τα Μνημόνια λέει ο Αλέξης Τσίπρας!

22.08.2018

Του Σωτήτη Μπλέτσα

Μάλιστα! Μόνο μερικά χρόνια παραπάνω απ’ ότι θα έπρεπε αν ολοκλήρωνε το πρόγραμμα της η τότε κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου  και μόνο μερικά δις παραπάνω (περίπου 200 όπως λέει ο Ρέκλινγκ). Μέσα σε μόλις τρία χρόνια έχει προλάβει να προκαλέσει δύο εκλογές και ένα δημοψήφισμα , έχει κλείσει τις τράπεζες, έχει επιβάλει capital controls που ισχύουν ακόμη, η οικονομία έκανε βουτιά, η ανεργία συνεχίζει να είναι στα ύψη, υπέγραψε το πιο βαρύ μνημόνιο και ένα τέταρτο κεκαλυμμένο, αύξησε το χρέος κατά εκατοντάδες δις, όξυνε το μεταναστευτικό, διέσπασε το κόμμα του και έκανε την Ελλάδα παγκόσμιο αστείο ενώ μας την έπεσε ακόμα κι ο ΟΗΕ! Το κέντρο της Αθήνας έγινε Άγρια Δύση, τα Εξάρχεια έγιναν και… επισήμως ανεξάρτητο κρατίδιο που τα ναρκωτικά, το παραεμπόριο και τα σπασμένα αυτοκίνητα είναι εικόνες συνηθισμένες πλέον και κανείς δεν νοιάζεται. Νεκροί από πλημύρες και φωτιές λες και ζούμε σε τριτοκοσμική χώρα. Διαλυμένος κρατικός μηχανισμός και απουσία κάθε συγκροτημένης αντίδρασης.  Διαίρεσε του Έλληνες για εθνικά ζητήματα και άφησε όλους τους γείτονες να κάνουν τσαμπουκάδες με την ηρεμία τους έχοντας χάσει απολύτως κάθε διπλωματικό κεκτημένο και κάθε αξιοπιστία στο διεθνές προσκήνιο.

Η Βουλή των Ελλήνων ψήφισε και ψηφίζει με την πιο παράδοξη πλειοψηφία της από την αρχή της κρίσης.

Εικόνες διχαστικές, δημιουργημένες τόσο περίτεχνα, ενσωματώθηκαν πλήρως στη συνείδηση των δοκιμαζόμενων πολιτών:

  • Οι «Γερμανοτσολιάδες και προδότες βουλευτές» (κατά δήλωση των Συριζαίων πολιτευτών) που ψηφίζανε τα πρώτα μνημόνια μετατράπηκαν σε «ευσυνείδητη πατριωτική αριστερά» .
  • Πινοσέτ ο τότε Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου δια στόματος Τσίπρα, ο Τσίπρας τώρα σε ρόλο όχι Πινοσέτ αλλά… Οδυσσέα!
  • «Ολαντρέου» ο Ολάντ μέχρι να τον χρειαστούμε και να βασιστούμε πάνω του για να μην βουλιάξουμε στο Grexit.
  • Απεικόνιση της Μέρκελ με μουστάκι Χίτλερ και go back madam Merkel μέχρι να παρακαλάμε την κατανόησή της ως αντίπαλο δέος του Σόιμπλε.
  • Κίνηση απελπισίας ώστε να γαντζωθεί λίγο ακόμη από την εξουσία η πρόθεση Παπανδρέου να πάει σε δημοψήφισμα αλλά μαθήματα… δημοκρατίας το δημοψήφισμα του Τσίπρα (!).
  • Καπιταλιστής ο Ομπάμα, μέχρι να αποκαλυφθεί ο καταλυτικός ρόλος του, δια στόματος του Αντιπροέδρου κ. Δραγασάκη. Τα ίδια και για τον Τραμπ αλλά που μέχρι πρότινος… «ελπίζουμε να μην μας βρει κι αυτό το κακό».
  • Ο συγκυβερνήτης Πάνος Καμμένος που έπρεπε, μόνο αν λάβουμε υπόψιν της δηλώσεις του, να είχε ρίξει καμιά δεκαριά φορές την Κυβέρνηση.
  • Πάνω από 110 (!!!) νεκροί σε καιρό ειρήνης από φυσικές καταστροφές αλλά κανείς να μην βρίσκει λάθη και παραλήψεις στον κρατικό μηχανισμό και φυσικά κανείς να μην παραιτείται.
  • Εκατοντάδες διορισμοί δικών τους παιδιών με ρυθμό πολυβόλου στο Δημόσιο και σε άλλες κρατικοδίαιτες θέσεις.
  • Στελέχη που δεν βάζει ο νους του ανθρώπου πόσο αποτυχημένοι είχαν αποδειχθεί στις προσωπικές τους καριέρες να μας κουνάν το δάχτυλο και να μας κυβερνάνε με ύφος μεσσία.

Για μισό λεπτό.

Τι μάθαμε λοιπόν, αυτά τα χρόνια σε αντίθεση με όσα μας έλεγαν όλα τα προηγούμενα;

Είπαν ότι για το μνημόνιο έφταιγε ο Παπανδρέου – δεν είπε αυτό, είπε το άλλο, δεν έκανε εκείνο, δεν φρόντισε για το τέταρτο και τώρα αυτοί που τα έλεγαν σφυρίζουν κλέφτικα μπροστά στα συγκλονιστικά δεδομένα για το πόσο εξοργισμένοι ήταν οι Ευρωπαίοι με τα ψέματα, την ανευθυνότητα και τα οικονομικά εγκλήματα της κυβέρνησης Τσίπρα, πόσο ήθελαν να τιμωρήσουν και να εγκαταλείψουν την Ελλάδα.

Η πραγματικότητα δικαίωσε την τότε κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου. Πλήρως.

Είπε ο ανεκδιήγητος Πρωθυπουργός μας ότι «η Δημοκρατία ευτελίστηκε» επειδή άνθρωποι μορφωμένοι από τραπεζίτες γίνανε υπουργοί. Ο Πρωθυπουργός της χώρας που έκανε Υπουργούς τους φίλους του και αυτούς που είχε φίλους ο Καμένος (βλ. Χαϊκάλη), σύμβουλο τον Καρανίκα και συγκυβερνά με τον ακροδεξιό Καμένο!! Την ίδια ώρα που η χώρα πληγωνόταν ανεπανόρθωτα από την δήθεν διαπραγμάτευση από το τσίρκο που είχε στήσει τόσους μήνες ο Βαρουφάκης!

Και τώρα στήσανε παραμύθι από την Ιθάκη, επιπέδου νηπιαγωγείου, γιατί βγήκαμε, λέει, επί ημερών ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ από τα μνημόνια.

Αφού του αρέσει του Πρωθυπουργού μας τόσο πολύ η ελληνική μυθολογία και θέλει ο ίδιος να εμφανίζεται ως σύγχρονος Οδυσσέας, να του θυμίσω εν τάχει ότι οι περιπέτειες του μυθικού Βασιλιά της Ιθάκης προέκυψαν για τις προσβολές κατά των Θεών που διέπραξε ο ίδιος στην Τροία (ύβρις) και επήλθε η τιμωρία του (νέμεσις). Θυμάται μήπως ο ίδιος την δική του ύβρι με όσα έλεγε και έκανε πριν γίνει Πρωθυπουργός;

Να του θυμίσω επίσης του Πρωθυπουργού μας τον τρόπο που οι ανίκανοι σύντροφοί του ανοίξανε τον ασκό της εξουσίας καταστρέφοντας οτιδήποτε είχε αρχίσει να μπαίνει σε μια σειρά ως άλλοι σύντροφοι του Οδυσσέα που ανοίξανε τον ασκό του Αιόλου, προκαλώντας καταιγίδα που κατέστρεψε τα καράβια τους.

Αν θέλει λοιπόν να το παίζει Οδυσσέας ο Αλέξης, θα πρέπει να τα θυμάται και αυτά.

Επίσης, ποιος του είπε ότι θα έχουμε καθαρή έξοδο από τα μνημόνια έτσι όπως τα κατάφερε;;

Οι αγορές όχι μόνο δεν ενθουσιάστηκαν από τον «τερματισμό των μνημονίων», αλλά εκφράζουν τη δυσπιστία τους προς την ελληνική οικονομία, εκτινάσσοντας τα επιτόκια δανεισμού σε επίπεδα προ της μνημονιακής περιπέτειας, ήτοι των αρχών του 2010!

Ας αφήσει επομένως τις Οδύσσειες, τις Ιθάκες και τις μυθολογίες για «καθαρή έξοδο» γιατί στην περίπτωσή του το περιβόητο διάγγελμα θα έπρεπε αν ήθελε σημειολογικά το επιτελείο του να είναι σωστό, να το κάνει από το… Μεσολόγγι!!