Τρίτη 25.01.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Το Μέγκα δεν είναι το ψιλικατζίδικο της γειτονιάς…

24.05.2016
Του Χρήστου Κοντού

Σίγουρα πολλοί είναι εκείνοι που τρίβουν τα χέρια τους από τη χαρά για το σχεδόν οριστικό λουκέτο στο Μέγκα. Τόσο από ανταγωνισμό, όσο και για την στάση που κράτησε μια μερίδα του star system της δημοσιογραφίας του καναλιού και που μόνο κολακευτική δεν ήταν για τον χώρο.

Μόνο που όλοι αυτοί αγνοούν πως πίσω από τους τρεις – τέσσερις ανθρώπους τους οποίους έχουν ταυτίσει με την διαπλοκή, υπάρχουν εκατοντάδες άλλοι και οι οικογένειες τους.

Μόνο που δεν κλείνει η ΕΒΓΑ της γειτονιάς ή το ψιλικατζίδικο, αλλά ένα μέσο μαζικής ενημέρωσης το οποίο για πολλά χρόνια ήταν στην κορυφή.

Αυτό σημαίνει περιορισμός της ελεύθερης έκφρασης. Δεν θα πάρει πολύ χρόνο να το διαπιστώσουμε όλοι μαζί καθώς πλέον με τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες, περιορίζεται δραστικά η όποια αντίθετη άποψη.

Αλήθεια σε πόσα διαφέρει το κλείσιμο του μεγαλύτερου μέχρι πρότινος καναλιού, από το κλείσιμο της ΕΡΤ; Μην μου πεις κανείς πως τώρα που άνοιξε και πάλι, δεν είναι απλά ένα κανάλι προπαγάνδας και μάλιστα μεγαλύτερης από πριν;

Που είναι όλοι αυτοί που ανεβαίνανε στα κάγκελα και βγαίνανε στους δρόμους, να κάνουν το ίδιο και σήμερα;

Μήπως οι συνάδελφοι στο Μέγκα δεν έχουν παιδιά; Δεν έχουν οικογένειες πίσω τους;

Το ζήτημα είναι η κυβέρνηση να δει γιατί οι μέτοχοι που έχουν ένα σωρό άλλες κερδοφόρες επιχειρήσεις οδηγούν το κανάλι στον πτωχευτικό κώδικα και να προσπαθήσει να το κρατήσει ανοιχτό… Εκτός κι αν τέτοια ήταν η συμφωνία… για να ξεχαστούν τα χρέη.