Τετάρτη 30.09.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Τσίπρα και Παππά, κυβερνήστε ή φύγετε.

01.11.2016

Δεν είχα καμιά διάθεση να γράψω ούτε μία λέξη για τα κανάλια, από την  αρχή της υπόθεσης .Πάντα τα θεωρούσα ως ένα βαθμό χειραγωγούμενα και κατευθυνόμενα, όλα ανεξαιρέτως, ιδιωτικά και κρατικά. Και χειραγωγούμενα θα συνεχίσουν να είναι, είτε από τους τωρινούς είτε από τους προηγούμενους είτε γενικότερα από τους «άλλους».

Κάποια στιγμή έπρεπε να υπάρξει μία ηθική περισσότερο τακτοποίηση του τηλεοπτικού πεδίου, καθώς τα κανάλια πληρώνουν λόγω της λειτουργίας τους, του απασχολούμενου προσωπικού και του ετήσιου τζίρου τους ποσά χρημάτων ασυγκρίτως μεγαλύτερα και πολλαπλάσια των ποσών που προέκυψαν  από τον περίφημο διαγωνισμό. Το ίδιο ισχύει και για το ραδιόφωνο.

Θα εξαιρέσω ως μέσο ενημέρωσης  τις εφημερίδες κυρίως γιατί ο αναγνώστης έχει τον απόλυτο έλεγχο και την επιλογή να αγοράσει το έντυπο ή μη, πόσο μάλλον όταν δεν επιδοτείται και δεν χρηματοδοτείται από κρατική διαφήμιση.

Η διαδικασία για την αδειοδότηση των καναλιών είναι αλήθεια ότι πρόσφερε αίμα και όχι οποιοδήποτε χρώματος  αλλά «βασιλικό», «γαλάζιο» κλείνοντας τους γαλαζοαίματους  μιντιάρχες-εργολάβους-εκδότες και τους υπόλοιπους υποψηφίους καναλάρχες  για 24ωρα σε ελεγχόμενους  χώρους για να συμμετέχουν σε μια πραγματικά αδιάβλητη  διαδικασία η οποία όμως εξαρχής ήταν προμελετημένη και είχε ως σκοπό την αλλαγή σκυτάλης στα συμφέροντα της ενημέρωσης της μάζας . Πρόσφερε δηλαδή στον εξαθλιωμένο κόσμο και στους κατατρεγμένους πολίτες μια «ντεμέκ» διαδικασία άρτου και θεάματος λες και οι πολίτες μετά από τόσα δύσκολα  χρόνια συνεχίζουν να χάφτουν την πολιτική ξιπασιά αμάσητη.

Ούτε όμως θα συμμεριστώ την προσχηματική δικαιολογία των αντιπολιτευόμενων κομμάτων για την κατάργηση της πολυφωνίας που έτσι και αλλιώς προστατεύεται από το Σύνταγμα. Και ούτε που με νοιάζει για το ποιος θα πάρει ή δεν θα πάρει κανάλι.

Με ενδιαφέρει όμως να μη κυβερνιέμαι από καθεστωτικές λογικές του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν». Με ενδιαφέρει επίσης  να λειτουργούν οι ανεξάρτητες αρχές οι οποίες υπάρχουν για να είναι ανεξάρτητες και να αποτρέπουν τις καθεστωτικές και ολοκληρωτικές πολιτικές ακόμη και αν αυτές, οι ανεξάρτητες αρχές, ηγούνται από την Λίνα Αλεξίου, που είναι μητέρα της Ζωής Κωνσταντοπούλου, που είναι πρώην συνοδοιπόρος  και νυν  πολιτικός αντίπαλος του Τσίπρα, του Παππά και του ΣΥΡΙΖΑ.

Δηλαδή πόσο πάτο να πιάσουμε πια για να γίνουμε έννομο κράτος με στοιχειώδεις λειτουργίες και κανόνες; Και τι ελπίδες έχει ένας λαός όταν οι ίδιοι οι ηγέτες του παρανομούν συστηματικά;

Τσίπρα και Παππά, ξέρατε εξαρχής ότι ο νόμος ήταν αντισυνταγματικός. Παρόλα αυτά για ακόμη φορά αποδεικνύεται η καθεστωτική και ποπουλιστική λογική σας. Για μία ακόμη φορά λειτουργήσατε με πρόταγμα το λαϊκισμό και την εύκολη κατανάλωση, διχαστικά και προκλητικά και γίνατε χειρότεροι από τους «άλλους» που μέχρι τώρα και κατηγορούσατε.

Γιατί αν θέλατε πραγματικά να καθαρίσετε το παιγνίδι, φέρνοντας όποιο νόμο θέλατε, ακόμη και αυτόν τον κακό νόμο που προέβλεπε μόνο τέσσερις άδειες ενάντια σε οποιαδήποτε  λογική της αγοράς, αφήνοντας την ανεξάρτητη αρχή να τον εφαρμόσει και να τον διεκπεραιώσει την κανονιστική διαδικασία, θα το είχατε κάνει.

Και αφού δεν το κάνατε, τα βάλατε και με την δικαιοσύνη που απεφάνθη αρνητικά. Αυτού του είδους οι μεθοδεύσεις είναι επικίνδυνες και οδηγούν σε περιέργους ατραπούς. Το Σύνταγμα και η δικαιοσύνη δεν είναι τα «τρενάκια» του Καμμένου. Αρκετά παίξατε με την οικονομία της χώρας και το πληρώσαμε ακριβά, μην παίζετε και με τους θεσμούς.

Δεν είμαστε πολιτικοί φίλοι, ας μη γίνουμε εχθροί. Κυβερνήστε ή φύγετε.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΝΤ. ΚΡΕΜΜΥΔΑΣ