Δευτέρα 21.09.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Κώστας Κρεμμύδας: Γιατί καθυστερείτε σύντροφοι;

21.02.2017

Μία ακόμη δημοσκόπηση  αποτυπώνει τη τάση του εκλογικού σώματος αυτή τη χρονική περίοδο και δείχνει το προφανές, μία άνετη νίκη του Μητσοτάκη πιθανότατα με αυτοδυναμία  και συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με τις δύο προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις ενώ τα ποσοστά των υπόλοιπων κομμάτων παραμένουν πάνω κάτω τα ίδια.

Στα αξιοσημείωτα αλλά όχι ανεξήγητα, παραμένει το γεγονός ότι οι ψηφοφόροι που εγκαταλείπουν τον ΣΥΡΙΖΑ  και άνηκαν στο ΠΑΣΟΚ δεν επαναπατρίζονται στον κεντρώο χώρο αλλά διασπείρονται σε άλλους πολιτικούς χώρους με αποτέλεσμα το άθροισμα των ποσοστών  της ΔH.ΣYΜ και του Ποταμιού να παραμένει στάσιμο και μην ξεπερνάει το άθροισμα των εκλογικών αποτελεσμάτων, ίσως και μικρότερο, των εκλογών του Σεπτεμβρίου 2015 σε καμία δημοσκόπηση από τότε.

Μετά από πολλές διεργασίες φαίνονται να υπάρχουν δύο πόλοι στον κατακερματισμένο  κεντρώο χώρο, (ΠΑΣΟΚ,ΔΗΜΑΡ, Κινήσεις Πολιτών, ΚΙΔΗΣΟ από τη μία και Ποτάμι και κίνηση των τριών από την άλλη) αλλά περισσότερες πολιτικές αντιλήψεις και ακόμη περισσότερες επιδιώξεις και στοχεύσεις  τη στιγμή που οι πολίτες ζητούν  το αυτονόητο, ξεκάθαρες πολιτικές και ένα φρέσκο πολιτικό φορέα μέσα από τον οποίο θα εκφραστούν.

Σίγουρα πάντως δεν ενδιαφέρουν οι τεχνητές εντάσεις των στελεχών και οι επιτηδευμένες καθυστερήσεις  που αποσκοπούν μόνο στην αρχηγία, στη εκλογιμότητά τους και στο καλό πλασάρισμα στις μελλοντικές πιθανές θέσεις εξουσίας. Κινούμαστε σε λάθος δρόμο σύντροφοι.

Αυτό που απαιτείται είναι υπεύθυνη στάση, αλήθεια, παραγωγή υγιούς πολιτικής σκέψης και προσπάθεια για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας μέσα από την ιδεολογική σαφήνεια του προοδευτικού πατριωτικού μεταρρυθμιστικού κέντρου που μετατρέπει το χώρο σε ένα σύγχρονο, ευρωπαϊκού τύπου, σοσιαλδημοκρατικό ρεύμα αγγίζοντας την καρδιά και το συναίσθημα των κεντροαριστερών  πολιτών της χώρας.

Ο λαός αναγνωρίζει ότι ο ευρύτερος πολιτικός χώρος της κεντροαριστεράς έβαλε πλάτη στη διαχείριση της χρεοκοπίας, με κόστος, προσπαθώντας να ισορροπήσει την κοινωνική προστασία με την ορθολογικοποίηση της κρατικής δομικής και οικονομικής ανισολειτουργείας και τη δημιουργία προϋποθέσεων παραγωγής αλλά αυτό δεν φτάνει.

Ας σταματήσουν λοιπόν τα εκατέρωθεν δήθεν καλέσματα για ενότητα του χώρου και ας περάσουμε στην πράξη. Ιδεολογικό συνέδριο, ίδρυση νέου φορέα, εκλογή αρχηγού από τη βάση, καθορισμός της στάσης μας την επόμενη μέρα, για την οικονομική πολιτική, την κοινωνική μέριμνα και την κυβερνησιμότητα.

Αν συμφωνήσουμε σ’ αυτά, θα συμφωνήσουμε και για το μέλλον των υφιστάμενων κομμάτων. Γιατί καθυστερείτε σύντροφοι;

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΝΤ. ΚΡΕΜΜΥΔΑΣ