Πέμπτη 23.01.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Επιστροφή στην σκληρή πραγματικότητα

30.08.2016

Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας D. Ed., M. Ed., Ph.D. Πολιτευτής

Τα μπάνια του Λαού τελείωσαν και η θερινή χαλάρωση παρέδωσε την σκυτάλη στην σκληρή πραγματικότητα. Όλα τα ωραία στη ζωή, δυστυχώς, τελειώνουν πολύ γρήγορα και η προσγείωσε στην καθημερινότητα δημιουργεί προστριβές, άγχος και δυσκολεύει την ζωή των ανθρώπων, για αρκετό χρονικό διάστημα.

Η παραπάνω κατάσταση ισχύει και για την κυβέρνηση της Αριστεράς με ουρά τους Ανεξάρτητους Έλληνες, η οποία μπήκε στα… βαθειά με το τέλος του καλοκαιριού. Το εναρκτήριο λάκτισμα δόθηκε με αγκάθια και εμπόδια στις Βρυξέλες, κάτω από την σκιά της…περίφημης υπόθεσης της ΕΛΣΤΑΤ, όπου, όπως ισχυρίζονται κάποια κόμματα, το έλλειμμα της χώρας διογκώθηκε για να βρουν ευκαιρία οι Ευρωπαίοι να φέρουν στην χώρα μας τα καταστροφικά Μνημόνια και το Δ.Ν.Τ. Έτσι γλίτωσαν οι Γερμανικές και οι Γαλλικές Τράπεζες, που είχαν διακόσια δισ.Ευρώ σε Ελληνικά Ομόλογα και την πλήρωσαν οι Έλληνες πολίτες με την μεγάλη καταστροφή της Οικονομίας και του κοινωνικού κράτους.

Τώρα οι Δανειστές θέλουν πλεόνασμα 3,5% με δεκαπέντε σκληρά προαπαιτούμενα, που θα κάνουν την ζωή των πολιτών πραγματική κόλαση… του Δάντη. Η δεύτερη αξιολόγηση για το Τρίτο Μνημόνιο, που έφεραν οι …. Αντιμνημονιακοί Τσίπρας και Καμμένος, είναι ένας εφιάλτης για τους κυβερνώντες, αφού κανένας δεν μπορεί να υπολογίσει για το πώς θα κλείσει αυτή η υπόθεση. Τα εργασιακά και η πλήρη διάλυση του κοινωνικού κράτους με την μεγάλη ανεργία και την έλλειψη επενδύσεων είναι κάτι που τρέμει το κατεστημένο της ΑριστεροΔεξιάς κυβέρνησης.

Οι Τσακαλώτος, Σταθάκης και Χουλιαράκης με τις συναντήσεις τους στις Βρυξέλες μπορεί να παίξουν και το τελευταίο τους… χαρτί. Να γιατί το θέμα των πρόωρων Εκλογών είναι πάντα επίκαιρο έστω κι αν εντός του Σεπτεμβρίου γίνει ο αναμενόμενος σαρωτικός Ανασχηματισμός. Αυτή η εβδομάδα είναι ο χρόνος για το θέμα των καναλιών, δηλ. αν από κανάλια της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ γίνουν κανάλια του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝ.ΕΛ. και για το τι θα πει ο Πρωθυπουργός στην Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Εκείνο που δεν απασχολεί τους κρατούντες είναι η μείωση της αβάστακτης και πρωτοφανούς φορολογικής καταιγίδας, η σταθεροποίηση της οικονομίας και η δημιουργία θέσεων εργασίας. Απεναντίας τους απασχολεί το πώς με δόντια και με χέρια θα κρατηθούν στην εξουσία, έστω κι αν χρειασθεί να ξεπουλήσουν ό,τι έχει μείνει απούλητο από το Κράτος και την Κοινωνία. Το θέμα της δεύτερης αξιολόγησης δεν θα κλείσε ούτε την ερχόμενο Οκτώβριο και αυτό είναι ο εφιάλτης για τους Τσίπρα – Καμμένου. Είναι … που θα έσχιζαν … τα Μνημόνια…