Δευτέρα 01.06.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Ε.Ε. – Γαλλία: ‘Η αλλάζει ή μαθηματικά… βουλιάζει

03.12.2018

Του Χρήστου Κοντού

Αντιμέτωπος με το χάος… και με την πραγματικότητα που επικρατεί στην Ε.Ε. και που μέχρι τώρα καλά έκρυβαν κάτω από το χαλί όλες οι μεγάλες οικονομίες, σπρώχνοντας την κρίση στις μικρές και ανίσχυρες όπως η Ελλάδα, Πορτογαλία κλπ., είναι ο… πολύς Μακρόν, που δυστυχώς κάθε άλλο παρά η πολιτική λύση για την Ευρώπη, όπως πολλοί κεντροαριστεροί, ήταν.

Τα επεισόδια λόγω της αύξησης των καυσίμων κατά 10 λεπτά (στην Ελλάδα φαντάζει αστεία μικρό ποσό επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ), από προχθές το Σάββατο στο Παρίσι ήταν τα χειρότερα την τελευταία δεκαετία. Συμπλοκές των διαδηλωτών με αστυνομικούς, οδοφράγματα, φωτιές σε σπίτια, καταστήματα, εστιατόρια, τράπεζες, αυτοκίνητα που παραδόθηκαν στις φλόγες στους πιο «ακριβούς» δρόμους της πόλης, χρήση χημικών από την αστυνομία. Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, 133 άνθρωποι τραυματίστηκαν, ανάμεσά τους 23 αστυνομικοί. Επιπλέον, 378 συνελήφθησαν, ενώ συνολικά έγιναν 412 προσαγωγές, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Η κατάσταση άσχετα αν τώρα ομαλοποιηθεί, δείχνει τον δρόμο που θα αρχίσουν να ακολουθούν στο εξής διάφορες κοινωνικές ομάδες στην Ε.Ε. η πολιτική της οποίας, είναι πολιτική περικοπών, ακόμη και στις χώρες οι οποίες αποτελούν πλέον τον σκληρό πυρήνα της.

Την ίδια ώρα τα κράτη ως εξουσία για να διατηρηθούν τα προνόμια του τραπεζικού συστήματος που κάνει αυτή τη στιγμή κουμάντο, θα γίνονται όλο και πιο σκληρά με μέτρα καταστολής που στο τέλος τους θα αφήνουν πίσω τους νεκρούς και όχι εκατοντάδες τραυματίες όπως είχαμε το περασμένο Σαββατοκύριακο στην Γαλλία.

Η επιβεβλημένη οικονομική αλλαγή πλεύσης στην Ε.Ε., αν δεν συντελεστεί άμεσα, είναι θέμα χρόνου το πότε θα δούμε την διάλυσή της.