Παρασκευή 29.05.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Η παρωδία της γκαζόζας… και η συνέχεια της κόκα κόλα

09.02.2019

Του Χρήστου Κοντού

Τελικά δεν έχει πάτο το βαρέλι της πολιτικής στην Ελλάδα και ο ξεπεσμός του πολιτικού συστήματος κάθε μέρα που περνάει γίνεται μεγαλύτερος.

Βέβαια τίποτα δεν είναι τυχαίο, γιατί το πολιτικό σύστημα μετά το ξέσπασμα της κρίσης αποδείχθηκε απόλυτα γυμνό χωρίς να μπορεί να διατηρήσει πάνω του, ούτε καν ένα φύλλο συκής.

Την ταφόπλακα δυστυχώς ήρθε να βάλλει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με την αναντιστοιχία λόγων και έργων. Με την μέγιστη κωλοτούμπα όπου έκανε το «όχι», «Ναι», δηλώνοντας απόλυτη υπακουή σε όσα ζητήθηκαν από τους δανειστές που μέχρι και λίγους μήνες πριν θα τους έκανε να χορεύουν πεντοζάλι και τσάμικο στο ρυθμό του Τσίπρα.

Για αρκετούς αναλυτές που πριν το είχαν προβλέψει, ήταν αναμενόμενο πως ερχόμενη στην εξουσία μια αριστερά σαν αυτή που πρέσβευε ο ΣΥΡΙΖΑ, θα εξαφάνιζε τα κινήματα και κυρίως θα δημιουργούσε μια αντιπάθεια στον κόσμο αριστερά, αλλά και σε κάθε κινηματική διαδικασία την οποία έχει στη συνείδησή του ταυτίσει με τους κουκουλοφόρους, που το σύστημα πριν της Ν.Δ. και του ΠαΣοΚ είχε καταφέρει να ταυτίσει με αυτούς που σήμερα βρίσκονται στο τιμόνι της εξουσίας.

Βέβαια η μετάλλαξη του Τσίπρα σε ένα πιστό Αμερικανόφιλο, Χριστιανό Ορθόδοξο που φιλάει χέρια παπάδων και πάει τα παιδιά του σε ιδιωτικό σχολείο, τον έκανε αυτομάτως δεκτό στους πρώην ΠαΣοκους που είδαν στο πρόσωπό του τον δικό τους άνθρωπο… μιας και φρόντισε όχι μόνο να μην αγγίζει το αποτυχημένο Δημόσιο, αλλά με τεχνάσματα να πείσει τους συνταξιούχους (που με τον νόμο του δικού του Κατρούγκαλου τους πετσόκοψε), θα σώσει στο τέλος τις συντάξεις…

Καταλαμβάνοντας ουσιαστικά τον χώρο του κέντρου, διαλύοντας το «Ποταμι»… συνθλίβοντας το ΚΙΝΑΛ και έξαφανίζοντας ακόμη και το δεκανίκι τον εταίρο του Πάνο Καμμένο, μοναδικός του αντίπαλος είναι πλέον ο πολύ λίγος -απ΄ ότι μέχρι σήμερα δείχνει-, Κυριάκος Μητσοτάκης που ναι μεν λόγω της αντίδρασης στον Τσίπρα θα πάρει την εξουσία, αλλά που δυστυχώς δεν έχει πρόταση αξιόπιστη για το αύριο…

Ετσι μέσα στο 2019 θα περάσουμε από την κυβέρνηση της γκαζόζας… στην κυβέρνηση της Κόκα Κόλας…