Σάββατο 23.10.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Κι όμως, ΕΣΥ σκότωσες αυτό το παιδί…

13.07.2021 /

Του Χρήστου Κοντού

Σε τρομακτικό βαθμό αυξάνονται τα ποσοστά υποσιτισμού στον κόσμο, σύμφωνα με αποκαλυπτική έρευνα της Oxfam. Ειδικότερα, ο αριθμός των ατόμων που έχουν πεθάνει από την πείνα τους τελευταίους 12 μήνες έχει εξαπλασιαστεί, ξεπερνώντας αυτόν της COVID-19. Περίπου 11 άνθρωποι πεθαίνουν το λεπτό από πείνα, με τον συνολικό αριθμό να έχει εκτοξευθεί από την αρχή της πανδημίας. Πρόκειται για αριθμό υψηλότερο της τρέχουσας θνητότητας της CΟVID-19, που είναι 7 νεκροί το λεπτό, υπογραμμίζει η έρευνα. Μάλιστα, πάνω από 155 εκατομμύρια άνθρωποι δεν έχουν πρόσβαση σε επαρκή τροφή, δηλαδή 20 εκατομμύρια περισσότεροι σε σύγκριση με πέρυσι. (Δείτε εδώ)

Δεν ξέρω αν υπάρχει μεγαλύτερη ντροπή για την ανθρωπότητα, δεν ξέρω αν υπάρχει μεγαλύτερη ντροπή για τους… απάνθρωπους επιστήμονες –τηλεπερσόνες – ψεκασμένους ή μη που παρελαύνουν από τα κανάλια και τρέχουν τα δάκρυα τους να πείσουν πως θέλουν να σώσουν τον κόσμο την ώρα που αποκρύπτουν στοιχεία όπως τα παραπάνω.

Δεν ξέρω αν υπάρχει μεγαλύτερη ντροπή σε όλους όσους κάνουν λάικ… και σκίζουν τα καλσόν τους  και με μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πιστεύουν με την εξυπνάδα τους πως κάνουν την επανάστασή τους…

Ολους αυτούς που χαίρονται γιατί παραγγέλουν ντιλίβερι μέσα από μια πλατφόρμα φαγητού, πιστεύοντας πως είναι έξυπνοι, στερώντας με κάθε τέτοια κίνηση τη ζωή ενός παιδιού.

Εμείς είμαστε οι δολοφόνοι αυτών των παιδιών… δεν είναι ούτε ο Μπιλ Γκέιτς , ούτε ο κάθε αυτοκράτορας της τεχνολογίας. Το δικό μας κάθε κλικ… είναι και μια σφαίρα στα σωθικά αυτού του παιδιού… Οι επαναστάσεις ξεκινούν και τελειώνουν από τους λαούς, από τον κάθε πολίτη που προτάσσει τον ανθρωπισμό και το σύνολο απέναντι στο εγώ.

Τελικά ίσως ο κορονοϊός σε όλους αυτούς που θα επιζήσουν από την πείνα ίσως είναι η μεγαλύτερη εκδίκηση σε έναν αδηφάγο – εγκληματία δυτικό πολιτισμό από τον οποίο δεν εξαιρώ τον γράφοντα, αλλά ούτε και τον αναγνώστη αυτού του κειμένου…

Αν υπάρχει έστω κι ένα ελάχιστο δείγμα ανθρωπισμού μέσα θα πρέπει να καταλάβουμε πως για να σώσουμε τις επόμενες γενιές του δυτικού κόσμου, θα πρέπει πρώτα να σώσουμε τους ανθρώπους τους τρίτου κόσμου, χάρη των οποίων έχουμε τον πλούτο… Ισως αυτό είναι και η απάντηση στο μεταναστευτικό και στον ξεριζωμό των ανθρώπων από τις εστίες τους.

Αλήθεια σε τι Θεό πιστεύουμε;