Πέμπτη 18.07.2024 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Το BBC δεν είναι “Πέτσινο” με λιγδιάρηδες δημοσιογράφους κ. Θεοχάρη

14.05.2021

Του Χρήστου Κοντού

«Σκούρα» τα βρήκε ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, σε συνέντευξη που έδωσε στον Στίβεν Σακούρ του BBC. Ο δημοσιογράφος, που είναι γνωστός για τις αιχμηρές ερωτήσεις του, «στρίμωξε» τον υπουργό για το άνοιγμα του τουρισμού, για την «αργή πορεία των εμβολιασμών», για το δεύτερο κύμα που όπως ισχυρίστηκε έπληξε τη χώρα το περσινό καλοκαίρι μετά το άνοιγμα, και για την επιλογή της Βρετανίας να μην συμπεριλάβει την Ελλάδα στην πράσινη λίστα της.

Μα φυσικά… το BBC δεν ήταν στις «Πέτσινες λίστες» της κυβέρνησης και ούτε ο Στίβεν Σακούρ ανήκει στους λιγδιάρηδες δημοσιογράφους των καναλιών που λιβανίζουν με μια γλώσσα μεγαλύτερη αυτή των σκύλων που γλύφουν τα χέρια των αφεντικών τους που τους ταϊζουν.

Φυσικά και οι τηλεθεατές και ακροατές του BBC έχουν απαιτήσεις από τους δημοσιογράφους αλλά και τους πολιτικούς τους… Είναι πολίτες με άποψη και όχι αποχαυνωμένοι καναπεδάκηδες με τα χέρια ανάμεσα στα σκέλια περιμένοντας ποιος πολιτικός  θα τους τάξει τη μη περικοπή του μισθού και της σύνταξης… και θα τους βολέψει το παιδί…

Τον πολιτικό που φυσικά με τη σειρά του θα λαδώσει τον καναλάρχη για τον βάλει στο σαλόνι… των προβατοποιημένων ψηφοφόρων.

Η Ελλάδα βρίσκεται στην 70η θέση στον Παγκόσμιο Δείκτη Ελευθερίας του Τύπου για το 2020 μεταξύ 180 χωρών και στην 24η θέση στη ΕΕ μεταξύ 27 χωρών, σύμφωνα με την έκθεση που δημοσιεύθηκε στις 20.04.2021 από τη διεθνή οργάνωση «Ρεπόρτερ χωρίς Σύνορα».

Πόση άλλη ξεφτίλα για τον χώρο μας και πόση ντροπή για τους πολίτες που με τεράστια ποσοστά εκλέγουν τους πολιτικούς των τελευταίων δεκαετιών…

Ετικέτες: ,

[fbcomments]