Τρίτη 09.08.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Γιάννη Αντετοκούμπο γι’ άλλη μια φορά σ’ ευχαριστούμε

28.09.2021 /

Του Χρήστου Κοντού

Το ήθος, οι αρχές, τα συναισθήματα και η αγάπη ούτε χρώμα έχουν, ούτε ταξική διάκριση ούτε πατρίδα έχουν. Μονάχα ανθρώπους με καρδιά.

Στη διάρκεια συνέντευξης που έδωσε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ρωτήθηκε για τι στον κόσμο θα θυσίαζε τα χρήματα, τους τίτλους και όλη τη δόξα.

Δίχως να το σκεφτεί δευτερόλεπτο, ο “Greek Freak” απάντησε:

“Θα ήθελα πίσω τον πατέρα μου. Δεν υπάρχει σκέψη σε αυτό. Πάρτε τα όλα, να γυρίσω πίσω στα Σεπόλια και να πουλάω CD. Δεν με νοιάζει. Τον πατέρα μου θέλω. Επόμενη ερώτηση”.

Για άλλη μια φορά αυτό το παιδί συγκίνησε και αλήθεια σε ποιο μάγουλο πατέρα δεν κύλισε ένα δάκρυ, γιατί και οι άντρες κλαίνε;

Αυτό το παιδί που μεσουρανεί, που έχει στα χέρια του ολόκληρο το αμερικανικό όνειρο, ζει, σκέφτεται και λειτουργεί ως Ανθρωπος παρόλο που μεγάλωσε σε μια γειτονιά ως μετανάστης και μάλιστα… μαύρος, σε μια ρατσιστική κοινωνία όπως είναι η Ελληνική (και μην μου πείτε όχι), όπου όμως η φτώχια τους έκανε όλους ένα.

Ένας άνθρωπος, ο οποίος δεν μαθήτευσε σε ιδιωτικά σχολεία και με την λογική «αριστείας», δεν κατάφερε να σπουδάσει, ωστόσο δίνει καθημερινά με τα έργα και τα λόγια του μαθήματα σε όλους μας.

Ο Γιάννης είναι αυθεντικός και δεν υποκρίνεται. Ο Γιάννης ξέρει από ξεκίνησε, που είναι και πόσους άφησε πίσω του να υποφέρουν το ίδιο, γι’ αυτό επιστρέφει.

Θέλουμε κι άλλους Γιάννηδες, πολλούς, μήπως και τελικά καταλάβουμε σε τούτη τη χώρα πως εμείς είμαστε υπεύθυνοι για το κατάντημά της δεκαετίες τώρα κι όχι οι Γιάννηδες…