Τετάρτη 19.01.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Η γενιά του «Όχι» δεν χαρίζεται σε κανέναν

07.07.2015

Του Χρήστου Κοντού

Σίγουρα το προχθεσινό «όχι» είναι ιστορικό. Όχι γιατί κλείνει οριστικά τον κύκλο της μεταπολίτευσης και δρομολογεί μια σειρά από εξελίξεις τόσο σε εθνικό, αλλά κυρίως σε επίπεδο Ευρώπης, αλλά γιατί πλέον καταγράφεται μια άρνηση στο παλιό πολιτικό σύστημα που έφτασε τη χώρα εδώ.

Αυτό που όμως θα πρέπει να κρατήσει κανείς είναι το τεράστιο ποσοστό που πήρε το «όχι» στους νέους και κυρίως στις ηλικίες μέχρι 30 ετών και που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ξεπέρασε σε ποσοστό το 80%.

Οι νέοι είπαν «όχι» δημιουργώντας μια νέα γενιά που μαθαίνει να αντιστέκεται και να γυρίζει την πλάτη σε κάθε παλιό και σάπιο. Όμως όχι μόνο αυτό. Αυτή η νέα γενιά είναι σίγουρο πως θα πει όχι και στον Αλέξη Τσίπρα αλλά και σε κάθε πρωθυπουργό αν τελικά αυτά που υπόσχεται δεν τα υλοποιήσει.

Ίσως σε αυτή τη νέα γενιά που μέχρι σήμερα όλοι… χλευάζαμε γιατί δεν σηκωνόταν από την καρέκλα του καφέ και το σκαμπό του μπαρ, θα πρέπει να ποντάρουμε για ένα καλύτερο αύριο σε αυτή τη χώρα. Ίσως από αυτή τη γενιά βγούνε οι νέοι ηγέτες που όλοι μας ψάχνουμε για να στηρίξουμε τις ελπίδες μας. Εξάλλου όχι μόνο δεν φταίνε σε τίποτα, αλλά αντίθετα πληρώνουν τα δικά μας εγκλήματα στις πολιτικές επιλογές που κάναμε.

Υ.Γ.: Προφανώς το ΟΧΙ του Ελληνικού λαού στα μέτρα των εταίρων δεν δίνει λευκή επιταγή σε κανέναν για… νέα μέτρα… Και αυτά θα πρέπει να κριθούν από τους πολίτες, αυτή τη φορά με ένα ξεκάθαρο δημοψήφισμα: Ναι ή όχι στο ΕΥΡΩ….