Δευτέρα 21.09.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Ήρθε o λογαριασμός …

13.06.2018

Στις 25 Ιανουαρίου 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε  μία πολύ μεγάλη εκλογική νίκη όταν προκάλεσε εκλογές με αφορμή την μη εκλογή  Προέδρου της Δημοκρατίας και πτώση της κυβέρνησης  . Η άτυπη συμμαχία με την Καραμανλική πτέρυγα της Ν.Δ. προέκρινε τον Προκόπη Παυλόπουλο ως ΠτΔ δίνοντας ουσιαστικά πολιτική άφεση για τον διπλασιασμό του χρέους της χώρας από την πενταετή  διακυβέρνηση Καραμανλή.

Αναλαμβάνοντας τις οικονομικές τύχες της χώρας, ο ΣΥΡΙΖΑ έπαιξε με τα στενά όρια της χρεοκοπίας αναθέτοντας στον απίθανο Βαρουφάκη  , το asset του Τσίπρα , να θεμελιώσει την δημιουργική ασάφεια , ως οικονομικό , λογιστικό και διαχειριστικό μοντέλο αντιμετώπισης του “ τρισκατάρατου “ μνημονίου και  του κοστολογημένου μειλ Χαρδούβελη . Σχολική εκδρομή το είχε χαρακτηρίσει ο αποδιοπομπαίος των μνημονίων Βενιζέλος , για να μη ξεχνιόμαστε.

Το αποτέλεσμα γνωστό. Πολύμηνη, αργόσυρτη, ατέρμονη, διαπραγματευτική διαδικασία χωρίς σχέδιο, σκοπό και στόχο, πάγωμα της οικονομίας , υποχώρηση των δεικτών  ανάπτυξης , αύξηση του δημοσιονομικού κενού, δημοψήφισμα , κλείσιμο τραπεζών, 17ωρη διαπραγμάτευση , 3ο μνημόνιο και ο λογαριασμός , για  το ύψος του οποίου διίστανται οι απόψεις, από τα 30-35 δισ. ομολογουμένα από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ  ως 130 δισ. σύμφωνα με ευρωπαίους αναλυτές.

Ας πάμε όμως να δούμε επιγραμματικά τον λογαριασμό της τριετούς και μακροβιότερης πλέον εν μέσω χρεοκοπίας διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ  o οποίος πρόκειται με επικυρωθεί με την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου.

1)Πρωτογενή πλεονάσματα συνολικά πάνω από 40 δις ως το 2022 . Μόνο το 2022 το πλεόνασμα θα ανέρχεται σε 11 δις.(5,2% ΑΕΠ) . Επί της ουσίας δημιουργούνται μαξιλάρια διαθέσιμων για να επιτευχθεί “καθαρή έξοδος” και να μοιράζουμε καθρεφτάκια στους ιθαγενείς .

2)Ενεχυριάζονται  περιουσιακά στοιχεία του Δημοσίου (ΔΕΚΟ, τράπεζες, ακίνητα )  έως και 25 δισ. σε περίπτωση αδυναμίας πληρωμής του  δάνειο των 86 που πήρε το 2015 η Ελλάδα από τον ESM.

3)Κατάργηση της προσωπικής διαφοράς και μείωση των συντάξεων ως 18%. Οι συνταξιούχοι θα το καταλάβουν μάλλον απότομα στις αρχές Δεκεμβρίου με την καταβολή της σύνταξης Ιανουαρίου αφού η κυβέρνηση ή αρνείται ή αδυνατεί να στείλει το ύψος της περικοπής σε κάθε συνταξιούχο. Οι περικοπές ανέρχονται σε 1,434 δισ. ευρώ στις κύριες συντάξεις πλην Δημοσίου και σε 1,121 δισ. ευρώ  των κύριων συντάξεων του Δημοσίου .

4)Μείωση του  το αφορολόγητου στα 5.686 ευρώ , από τα 8.636 που είναι σήμερα. Για να γίνει κατανοητό αυτό , πρόκειται για φορολόγηση μισθών και μηνιαίων εισοδημάτων ύψους 500 ευρώ.

5)Τα ταμειακά διαθέσιμα όλων των κρατικών φορέων, μεταφέρονται υποχρεωτικά στον Κοινό Λογαριασμό του Δημοσίου και διαχειρίζονται πλέον από το υπουργείο Οικονομικών.

Για αντίμετρα δεν μιλάμε . Αμελητέα και προσχηματικά , ίσα ίσα για να υπάρχει το προεκλογικό αφήγημα του Τσίπρα. Καράβι να φύγουμε βρήκαμε;

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΝΤ.ΚΡΕΜΜΥΔΑΣ