Πέμπτη 06.10.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Απόπειρα δολοφονίας ρώσου συνταγματάρχη

07.09.2022 /

Ρώσος συνταγματάρχης που υπηρετούσε ως στρατιωτικός διοικητής της κατεχόμενης ουκρανικής πόλης Μπερντιάνσκ φέρεται να τραυματίστηκε σοβαρά σε έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου, σύμφωνα με δημοσιεύματα ρωσικών κρατικών μέσων ενημέρωσης, σχεδόν μόλις 20 ημέρες μετά τη δολοφονία της κόρης του Αλεξάντερ Ντούγκιν, για την οποία η Μόσχα κατηγορεί το Κίεβο.

Σύμφωνα με τον Guardian, το παγιδευμένο αυτοκίνητο φέρεται να εξερράγη κοντά στο κτίριο της διοίκησης της πόλης, το οποίο χρησιμοποιείται ως ρωσική βάση.

Φωτογραφίες που κυκλοφορούν στα μέσα δείχνουν ότι το αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσε ο ρώσος στρατιωτικός αξιωματούχος, ο οποίος έχει ταυτοποιηθεί ως συνταγματάρχης Άρτιομ Μπαρντίν, υπέστη σοβαρές ζημιές στην επίθεση.

Διαψεύδει ρώσος αξιωματούχος

Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι ο Μπαρντίν υπέκυψε στα τραύματά του. Ωστόσο, ο Βλαντιμίρ Ρόγκοφ, ο διορισμένος από τη Ρωσία διοικητικός επικεφαλής της περιοχής Ζαπορίζια, ανέφερε σε ανάρτηση στο Telegram ότι ο συνταγματάρχης «παλεύει για τη ζωή του».

«Δόξα τω Θεώ, οι πληροφορίες για τον θάνατο του διοικητή Άρτιομ Μπαρντίν δεν επιβεβαιώνονται. Παρά τα σοβαρά τραύματα, τον ακρωτηριασμό του ποδιού και την τεράστια απώλεια αίματος, είναι ζωντανός. Οι γιατροί συνεχίζουν να δίνουν μάχη για τη ζωή του» ισχυρίστηκε.

Ρώσοι αξιωματούχοι κατηγορoύν την Ουκρανία ότι βρίσκεται πίσω από την επίθεση. Εφόσον ισχύουν οι πρώτες πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, θα είναι η πιο σημαντική μέχρι σήμερα δολοφονία αξιωματούχου που εργάζεται για την κατοχική κυβέρνηση της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Αρκετοί αξιωματούχοι που έχουν σχέσεις με το Κρεμλίνο έχουν σκοτωθεί σε επιθέσεις τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς οι ρωσικές απώλειες αυξάνονται και η Ουκρανία επιδιώκει να ανακαταλάβει τα κατεχόμενα εδάφη – συγκεκριμένα στη Χερσώνα, την πρώτη μεγάλη πόλη που κατέλαβε η Ρωσία στην αρχή του πολέμου.