Δευτέρα 13.07.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Απεργούν την Παρασκευή οι δάσκαλοι

08.01.2019

Κινητοποιήσεις ετοιμάζουν οι δάσκαλοι για τις επόμενες μέρες αντιδρώντας στο νομοσχέδιο για το σύστημα διορισμών και ζητώντας την απόσυρσή του.

Συγκεκριμένα, το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π. Ε. Τρικάλων καλεί τους συναδέλφους να συμμετάσχουν μαζικά στην 24ωρη απεργία την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019, καθώς και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11:00 το πρωί στα γραφεία της Διεύθυνσης Π.Ε. Τρικάλων (Πλατεία ΟΤΕ).

Οι δάσκαλοι απαιτούν την άμεση απόσυρση του συστήματος διορισμών που ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας, με το οποίο ουσιαστικά απαξιώνει την προϋπηρεσία και το πτυχίο και οδηγεί σε ένα αέναο κυνήγι τίτλων και προσόντων με όρους ανισότητας».

Όπως αναφέρουν «το σύστημα που ανακοινώθηκε και τέθηκε σε «διαβούλευση», δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα εμπόριο ελπίδας προς τους χιλιάδες αδιόριστους εκπαιδευτικούς και περιφρόνηση των αναπληρωτών που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες της εκπαίδευσης στις εσχατιές της χώρας.

Συνεχίζουμε και κορυφώνουμε, αποφασιστικά και διεκδικητικά, τον αγώνα για την πραγματοποίηση των χιλιάδων διορισμών μόνιμων εκπαιδευτικών που έχει ανάγκη η δημόσια εκπαίδευση, με βάση τις θέσεις του συνδικαλιστικού κινήματος».

Παράλληλα το ΔΣ του Συλλόγου καλεί τους συναδέλφους, σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση για τον καλύτερο συντονισμό του αγώνα, την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 5:30 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του 10ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων.